Quantcast

Teismas: pasakęs, ką turi kelnėse, V. Šustauskas policininkų neįžeidė

  • Teksto dydis:

Vilniaus apygardos teismas pirmadienį panaikino 300 litų baudą Vytautui Šustauskui, skirtą už tariamą policijos pareigūnų įžeidimą per gėjų eitynes.

Vilniaus apygardos teismas pirmadienį panaikino 300 litų baudą Vytautui Šustauskui, skirtą už tariamą policijos pareigūnų įžeidimą per gėjų eitynes.

Buvęs Seimo narys ir buvęs Kauno miesto meras apylinkės teismo nutarimu buvo pripažintas kaltu padaręs administracinį pažeidimą, kai į policininkų klausimą "ką turite kelnėse", atsakė vulgariu žodžiu.

V.Šustausko bylą peržiūrėjęs Vilniaus apygardos teismo teisėjas Stasys Lemežis nusprendė, kad žemesnės instancijos teismo nutarimas turi būti panaikintas ir procesas nutrauktas.

"Pagrindinis motyvas - šis vulgarus žodis pavartotas ne pareigūnų atžvilgiu, o atsakyta į konkretų klausimą - "ką turite kelnėse". Iš subjektyvinės pusės tas žodis buvo vartojamas ne jų atžvilgiu, nebuvo jokio tyčios pažeminti ar įžeisti pareigūnus", - BNS sakė teisėjas S.Lemežis.

Bylą nagrinėjęs teisėjas nagrinėjo įvairius žodynus ir paaiškėjo, kad V.Šustausko pavartotas žodis yra ne keiksmažodis, o tiesiog vulgarus lietuviškas žodis.

Byla Vilniaus apygardos teisme nagrinėta šalims nedalyvaujant.

Policininkai tikino, kad skandalais pagarsėjęs politikas jų adresu vartojo necenzūrinius žodžius.

V.Šustauskas kaltintas policininkus įžeidęs prie seksualinių mažumą eitynes liepos 27 dieną Vilniuje, Katedros aikštėje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jolanta

Jolanta portretas
O kodel vulgarus ?! Juk varpa tai grudo varpa- miesto varpa, kviecio varpa. Cia tiesiog zmogaus kuno organas, taip kaip koja, ranka, akis ir t.t

lll

lll portretas
wargsai izeisti polcininkai, jie turbut dabar sedu duse apsikabine kelius ir werkia...

atsakymas JO

atsakymas JO portretas
Kiekvienas sprendzia pagal save (cia turiu omenyje,kad 65 m tik "morka"). Na,kam taip issiduoti?!
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių