Quantcast

Teismas leido suimti po šaudynių kavinėje ieškomą J. Baroną

Vilniaus miesto apylinkės teismas trečiadienį už akių skyrė suėmimą nuo policijos besislapstančiam Jonui Baronui.

„Prokuratūros prašymas patenkintas, skirtas suėmimas“, – BNS sakė teismo atstovė Rūta Trimailovienė.

Policija ieško J.Barono, gimusio 1995 metais, ir prašo pranešti apie jo buvimo vietą.

J. Baronas yra garsios dainininkės ir verslininkės Oksanos Pikul-Jasaitienės brolis.

„Policija ieško ir nori jį apklausti, jis yra vienas iš konflikto dalyvių. Galbūt jis naudojo šaunamąjį ginklą“, – yra sakęs Vilniaus apskrities policijos viršininkas Saulius Gagas.

Sulaikius J.Baroną, teismas nustatys tik jo suėmimo terminą. J.Baronui už akių parengti kaltinimai dėl pasikėsinimo nužudyti bei neteisėto disponavimo šaunamuoju ginklu.

Kaip skelbta, pirmadienį 18.35 val. Vilniuje, Antakalnio gatvėje 44, lauko kavinėje „Charlie Pizza“, tarp grupės asmenų įvyko konfliktas, per jį panaudotas šaunamasis ginklas. Pirminiais duomenimis, šaunamąjį ginklą naudojo vienas asmuo, iššauta ne mažiau keturis kartus. Per įvykį atsitiktinai nukentėjo prie kito staliuko sėdėjusi kavinės lankytoja. 26 metų mergina dėl šautinės žaizdos kojoje išvežta į ligoninę

Pas įtariamuosius šaudymu kavinėje vėliau policija atlikto kratas ir rado 4,5 tūkst. netikrų eurų, narkotikų – kanapių ir kokaino.

Įtariamieji žinomi policijai, anksčiau teisti. Iš viso sulaikyti keturi 22–46 metų vyrai.

Ginklas – pistoletas TT – rastas Vilniuje, netoli įvykio vietos.

Taip pat buvo sužalotas vienas iš konflikte dalyvusių asmenų, medikai pagalbą jam suteikė vietoje.

Iš viso sulaikyti vyrai (gimę 1993 m., 1995 m., 1971 m. ir 1994 m.), visi uždaryti į areštinę. Iš šio ketvertuko niekas nėra suimtas, daugiausia skirtos šios kardomosios priemonės – rašytiniai pasižadėjimai neišvykti ir periodiškas registravimasis policijos įstaigoje. Jiems pateikti įtarimai dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis medžiagomis ir netikrais pinigais, BNS informavo Generalinės prokuratūros atstovė Gintarė Vitkauskaitė-Šatkauskienė.

Atliekamas ikiteisminis tyrimas dėl pasikėsinimo nužudyti. Taip pat pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl narkotinių medžiagų įgijimo ir netikrų pinigų disponavimo, neteisėto disponavimo šaunamuoju ginklu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
atliekamas tyrimas dėl pasikėsinimo nužudyti įtariamieji laisvi matomai laukia kol nužudys o tada gal sugaus o gal paspruks
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių