Quantcast

Teismas išteisino už piktnaudžiavimą tarnyba nuteistą teismo medicinos ekspertę

  • Teksto dydis:

Vilniaus apygardos teismas ketvirtadienį išteisino piktnaudžiavimu tarnyba kaltintą teismo medicinos ekspertę Rasą Gaidienę. Jos byla buvo susijusi su gimdymų namuose tyrimu.

Teismas patenkino advokato skundą ir panaikino apylinkės teismo apkaltinamąjį nuosprendį, pagal kurį ekspertei buvo skirta piniginė bauda.

Trijų teisėjų kolegija konstatavo, kad R.Gaidienė nepadarė veikų, turinčių nusikaltimo ar baudžiamojo nusižengimo požymių.

Vilniaus apygardos teismo teisėjų vertinimu, ekspertės veiksmuose nenustatyta inkriminuotų nusikaltimų požymių - padariniai (didelės žalos padarymas valstybei) ir kaltė (tyčia).

Birželio 18 dieną Vilniaus miesto apylinkės teismas R.Gaidienę pripažino kalta dėl piktnaudžiavimo tarnyba. Jai skirta 1950 litų bauda.

Bylos duomenimis, R.Gaidienė medikėms, kurios įtartos priimančios namuose gimdymus, nutekino informaciją apie naujagimės mirties priežastį. Šią informaciją R.Gaidienė įtariamosioms dėl neteisėtų gimdymų namuose Ingai Švedienei bei Daliai Jakaitei esą suteikė neteisėtai.

Policija ir prokuratūra atlieka ikiteisminį tyrimą dėl gimdymų namuose. Kovo pradžioje pareigūnai skelbė, kad byloje įtarimai pateikti keturioms moterims, tiriami gimimai nuo 1992 metų. Dvi įtariamosios turi medicininį išsilavinimą, bet viena iš jų neturi licencijos užsiimti medicinos veikla, dar dvi įtariamosios medicininio išsilavinimo neturi.

Policijoje liudytoja buvo apklausta filmo apie gimdymus namuose "Lengvas raganavimas" režisierė Inesa Kurklietytė. Anksčiau jos namuose atlikta krata, sulaukusi nemažo atgarsio visuomenėje.

Manoma, kad per 20 metų Lietuvoje namuose gimė apie 2 tūkst. vaikų, prokuratūros akiratyje yra apie 400 atvejų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

raganų byla

raganų byla portretas
raganų byla bliūkšta? Aš galvoju vis, kam reikėjo to ažiotažo - kad nukreipti nuo kažko kito dėmesį. Bet nuo ko?

G

G portretas
Šaunuolis advokatas Kliunka.

cha

cha portretas
... Nes čia teismas, o ten teismo medicinos ekspertė. Nu ne ūkininkė juk.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių