Quantcast

Teismas buvusiam VDI patarėjui korupcijos byloje skyrė 7 tūkst. eurų baudą

  • Teksto dydis:

Vilniaus miesto apylinkės teismas buvusį Valstybinės darbo inspekcijos Vilniaus teritorinio skyriaus patarėją – vyriausiąjį darbo inspektorių R. T. pripažino kaltu dėl kyšininkavimo ir prekybos poveikiu ir skyrė jam 7 tūkst. eurų baudą.

Kaip penktadienį pranešė ikiteisminį tyrimą atlikusi Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT), teismas patenkino Vilniaus apygardos prokuratūros pareiškimą dėl proceso užbaigimo baudžiamuoju įsakymu.

Bylos duomenimis, tuometinis Valstybinės darbo inspekcijos prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos Vilniaus teritorinio skyriaus patarėjas tiesiogiai iš asmens pareikalavo 400 eurų kyšio ir vėliau priėmė 200 eurų kyšį už pritarimą išduoti statybos objekto užbaigimą patvirtinantį dokumentą.

Atlikus ikiteisminį tyrimą, jam vadovaujantis Vilniaus apygardos prokuratūros prokuroras kreipėsi į Vilniaus miesto apylinkės teismą dėl proceso užbaigimo teismo baudžiamuoju įsakymu.

Ikiteisminį tyrimą šioje byloje atliko STT Centrinė tyrimų valdyba, jį kontroliavo Vilniaus apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras.

Ši byla atskirta iš didelio masto ikiteisminio tyrimo dėl galimos korupcijos statybų priežiūros srityje Vilniaus miesto savivaldybėje.

Šiame pagrindiniame tyrime tiriamos 249 nusikalstamos veikos, įtarimai pareikšti 61 asmeniui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kontroliuoja

Kontroliuoja portretas
Juokingai skamba kontroliuoja. Prikontroliuos jie taip, kad bus korupcija kvadratu. Tai mano nuomonė.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių