Quantcast

Teismas atvers dingusios ir vėliau rastos nužudytos nepilnametės bylą

  • Teksto dydis:

Vilniaus apskr. vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos sunkių nusikaltimų tyrimo valdybos 2-ojo skyriaus pareigūnai kartu su Vilniaus apygardos prokuratūros Pirmojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorais perdavė į teismą itin didelio atgarsio visuomenėje sulaukusį ikiteisminį tyrimą dėl dingusios ir vėliau rastos nužudytos nepilnametės.

Ikiteisminis tyrimas dėl dingusios nepilnametės (gimusios 2001 m.) buvo pradėtas š. m. sausio 19 d.

Tada sostinės kriminalistai kreipėsi ir į visuomenę pagalbos – suteikti informaciją apie dingusią be žinios nepilnametę ar jos buvimo vietą.

Vėliau ikiteisminis tyrimas buvo perkvalifikuotas į nužudymą (Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 129 str. 1d.) ir tyrimas perduotas sostinės Kriminalinės policijos sunkių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnams.

Po intensyvių nepilnametės ir įtariamųjų paieškų vasario 1 d. buvo sulaikyti du jaunuoliai (gimę 1997 m. ir 1998 m.) ir mergina (gimusi 1998 m.), įtariami nepilnametės nužudymu. Jaunuoliai policijai žinomi, anksčiau yra teisti už vagystes, sveikatos sutrikdymus – po sulaikymo jiems buvo skirta griežčiausia kardomoji priemonė – suėmimas trims mėnesiams. Vienas iš įtariamųjų teismo laukia suimtas.

Netrukus paaiškėjo, kad mergina nužudyta, tačiau tuo metu dar nebuvo rastas nei jos kūnas, nei buvo aiškūs nužudymo motyvai. Įtariamieji pareigūnams parodė vietą, kur nuo tilto į Vilnios upę įmetė nužudytos merginos kūną. Ikiteisminio tyrimo metu buvo nustatyta, kad nepilnametė prieš mirtį buvo itin žiauriai kankinama atokioje vietoje prie pat tilto per Vilnios upę.

Kaltinamųjų laukia teismas, už tokio pobūdžio nusikaltimą numatyta laisvės atėmimo bausmė iki 20 metų.

Ikiteisminį tyrimą organizavo ir kontroliavo Vilniaus apygardos prokuratūros Pirmojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Kodėl čia niekas nevaitoja kaip dėl tos manekenės ? Kad ne manekenė buvo ?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių