Quantcast

Teismas atmetė A. Arutiuniano prašymą įpareigoti pataisos namus jam atlyginti žalą

Vilniaus apygardos administracinis teismas pirmadienį atmetė alfa vyru save vadinančio Airino Arutiuniano prašymą įpareigoti Vilniaus pataisos namus jam atlyginti turtinę žalą.

A. Arutiunianas Lukiškių kalėjime laikytas suimtas, įtariant jį merginų prievartavimu.

Skunde vyras rašė, kad pablogėjus jo psichinės sveikatos būklei, iš kameros Lukiškių kalėjime jis buvo pervežtas į Pravieniškių laisvės atėmimo vietų ligoninės Psichiatrijos skyrių.

A. Arutiunianas teigė, kad grįžęs nerado asmeninių daiktų: laikrodžio, USB laikmenos, televizoriaus antenos, sportinių batų, megztinio, knygos.

Kalėjimo administracija teigia, kad išvežant jis pasirašė daiktų perdavimo į kalėjimo sandėlį aktą, o grįžęs – daiktų priėmimo aktą.

Vilniaus pataisos namai teigia, kad daiktai buvo grąžinti, todėl prašo skundą atmesti.

A. Arutiunianas skunde tvirtino, kad patyrė 162 eurų turtinę žalą.

Teismas pažymėjo, kad objektyvių duomenų apie tai, jog pareiškėjas prieš išvykdamas į ligoninę turėjo nurodytus daiktus, nėra.

„Pareiškėjo argumentai, jog dėl savo pakitusios psichinės sveikatos būklės negalėjo adekvačiai įvertinti, kas buvo surašyta daiktų priėmimo – perdavimo akte, (...) kelia abejonių“, – nusprendė teismas.

Taip pat teismas konstatavo, kad su skundais į kalėjimo administraciją A. Arutiunianas kreipėsi praėjus mėnesiui po įvykio.

„Pareiškėjo delsimas kreiptis į (...) administraciją su skundu dėl galimai dingusių daiktų kelia abejones dėl skundo pagrįstumo“, – rašoma teismo sprendime.

Todėl teismas nusprendė skundą atmesti, kaip nepagrįstą ir neįrodytą.

Praėjusių metų liepą Vilniaus apskrities vyriausiasis policijos komisariatas pranešė, kad policija sulaikė A. Arutiunianą, įtariamą dėl merginų prievartavimo.

Tuometinis įtariamojo advokatas Julius Jasaitis BNS yra pasakojęs, kad mergina dėl galimo išžaginimo „sureagavo“ po trijų savaičių, o jos tėvai kreipėsi į įtariamąjį prašydami pinigų, byloje pareiškė 50 tūkst. eurų neturtinės žalos ieškinį. Mergina esą jautėsi apsvaiginta, tačiau po trijų savaičių svaigiųjų medžiagų organizme jau nebuvo likę.

Antrajame bylos epizode nukentėjusioji yra nepilnametė, A. Arutiunianui pateikti įtarimai dėl lytinės aistros tenkinimo pažeidžiant nepilnamečio asmens seksualinio apsisprendimo laisvę.

Kriminalinės policijos sunkių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnai, atlikdami ikiteisminį tyrimą dėl išžaginimo, nustatė, kad fotografu Dovydu prisistatantis asmuo internete ieškojo merginų, norinčių tapti fotomodeliais.

Pažadėjęs tarptautinę modelio karjerą, jis sutardavo dėl fotosesijos, atsivesdavo merginą į butą Vilniuje, fotografuodavo, o vėliau, galbūt apsvaiginęs nenustatytais preparatais ir pasinaudodamas bejėgiška būkle, lytiškai santykiaudavo prieš nukentėjusiosios valią.

Bute atlikus kratą aptikta paslėptų vaizdo kamerų. Policijos duomenimis, fotosesijų nuotraukos ir paslėptomis kameromis padaryti vaizdo įrašai galbūt naudoti nusikalstamiems tikslams.

Ikiteisminis tyrimas dėl A. Arutiuniano veiksmų dar nebaigtas.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

saulius

saulius portretas
Meslasauga visa priima be jokiu irodimu mentu parasytus zajavus o is kaltinamuju puses visus stabiliai atmeta nes mus laiko antrarusiais mazaverciais debylais lendanciais po tankais uz si supuvusi svogeriu krasta-pseudolietuva

matomai nori siknaskyles

matomai  nori  siknaskyles portretas
plastine operacija pasidaryt...zarnyno turinio nebelaiko...

algiui

algiui portretas
tai pradresk ta rudaja
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių