Quantcast

Ukrainietis atsidūrė teisiamųjų suole: kaltina, kad sugadino Lietuvos pasieniečių įrangą

  • Teksto dydis:

Buvęs Ukrainos kariuomenės karininkas kaltinamas tyčia sudaužęs mūsų pasieniečių droną, praneša laida „Labas vakaras, Lietuva“.

Ukrainos pilietis Romanas Leveško kaltinamas, kad Vilniuje, buvusioje darbovietėje, iš penkių metrų aukščio numetė bepilotės skraidyklės įrangą.

Mįslingas incidentas įvyko prieš dvejus metus Žirmūnų gatvėje. Ten buvo bandoma įranga, kurią pirko pasieniečiai.

„Tai yra unikali įranga mūsų funkcijoms vykdyti – pasienio stebėjimui, tai nedetalizuosiu“, – sakė pasieniečių atstovas Edvinas Paškevičius.

Bylos duomenimis, per incidentą sugadinta aštuoniolika tūkstančių eurų kainuojanti kamera, fiksuojanti kūnų skleidžiamą šilumą, ir beveik penkis tūkstančius eurų kainuojantis jos antžeminis valdymo pultas.

Įrangos suniokojimu apkaltintas Ukrainos pilietis R. Leveško. Buvęs karys į Lietuvą atvyko pakviestas darbdavio. Jis tikino, kad nusivylęs darbu Lietuvoje planavo grįžti į tėvynę.

Nemokėjo jam pinigų, tai jis laukė. Buvo paskutinė diena, kai turėjo išsispręsti šitas reikalas ir jis būtų išvažiavęs kaip išvažiavo ir kiti samdyti toje bendrovėje žmonės.

„Nemokėjo jam pinigų, tai jis laukė. Buvo paskutinė diena, kai turėjo išsispręsti šitas reikalas ir jis būtų išvažiavęs kaip išvažiavo ir kiti samdyti toje bendrovėje žmonės, nes nemokėjo pinigų“, – teigė advokatas Eugenijus Burokas.

Darbdavys žadėjo duoti pinigų kelionei. Ukrainietis įmonės vadovo laukė mašinoje, paskui užėjo į kontoros patalpas. Teisiamasis tikina ten pamatęs pašalinį žmogų. Grįžus namo atvažiavo policija, sulaikė ukrainietį ir apkaltino įrangos sugadinimu. Ukrainietis visą laiką kaltę neigia.

„Negaliu to paaiškinti. Aš nemačiau, kaip ta įranga buvo gadinama“, – kalbėjo teisiamasis R. Leveško.

Byla jau apie metus nagrinėjama teisme. Galiausiai kaltinamasis pareiškė, kad teisėja Irena Mikužytė turinti nusišalinti. Ukrainiečio teigimu, jis jaučiasi jau nuteistas iki nuosprendžio paskelbimo. Esą visi gynybos prašymai atmetami, o kaltintojų – tenkinami. Dėl to neva pažeidžiama konstitucinė teisė į gynybą ir nešališką teismą, o bylos įrodymai – suklastoti.

„Staigiai išlindo į paviršių byloje klastoti dokumentai. Nuo to ir prasidėjo“, – tarstelėjo kaltinamojo advokatas.

Sprendimas dėl teisėjos nušalinimo paaiškės kitą savaitę.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Lietuvos darbdaviai obgal teisingiau vergvaldžiai irgi banditai

Seip tai ukraina kaip ir rusija

Seip tai ukraina kaip ir rusija portretas
Yra banditine valstybe??
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių