Quantcast

Teisėsauga tiria galimą tarptautinių sankcijų pažeidimą įleidus prekes iš Baltarusijos

  • Teksto dydis:

Kauno apygardos prokuratūra trečiadienį pranešė apie pradėtą ikiteisminį tyrimą dėl galimų tarptautinių sankcijų pažeidimų gabenant prekes iš Baltarusijos į Lietuvą

Bylos duomenimis, pirmadienį į Vilniaus teritorinės muitinės Raigardo kelio postą iš Baltarusijos atvyko du vilkikai. Pareigūnams atlikus jų patikrinimą, pažeidimų nebuvo nustatyta ir vilkikams su prekėmis buvo leista iš Baltarusijos atvykti į Lietuvą.

„Gavus papildomą informaciją, pakartotinio patikrinimo metu nustatyta, kad prekės į abi transporto priemones buvo pakrautos įmonėje, esančioje sankcionuojamų įmonių sąraše ir negalėjo būti transportuojamos“, – skelbia prokuratūra.

Jos teigimu, dėl to galėjo būti pažeista Europos Sąjungos Tarybos Reglamento 2 straipsnio 1 ir 2 dalis „dėl ribojamųjų priemonių atsižvelgiant į padėtį Baltarusijoje ir į Baltarusijos įsitraukimą į Rusijos agresiją prieš Ukrainą“.

Įtariama, kad pateiktuose tranzito deklaracijos dokumentuose buvo nurodyta kita įmonė, kuri nėra sankcionuojamų įmonių sąraše.

Šiuo metu ikiteisminiame tyrime atliekami tyrimo proceso veiksmai, siekiant išsiaiškinti visas aplinkybes.

Už šią nusikalstamą veiką numatoma bauda, areštas arba laisvės atėmimas iki penkerių metų.

Ikiteisminį tyrimą atlieka Muitinės kriminalinės tarnybos Kauno skyriaus pareigūnai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Taip

Taip  portretas
Kodėl tie baltarusiai nedaro tvarkos savo šalyje? Lengva atvykėliams vaidinti didvyriais. Lietuvoje kas ką nori tą ir daro. Aplamai tie rusakalbiai jau atsibodo, daugiau išnaudoja negu duoda naudą

T

T portretas
Taip radom taip paliksim valdžios mafija dirba

Pilietiškas

Pilietiškas portretas
Čia tokia jau sistema - baltarusiškų prekių ir cigarečių visur pilna. Muitininkai žino kuriuos praleisti, ar ne taip?!
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių