Quantcast

Teismas nepratęsė dviejų savaičių suėmimo teisėjui H. Jaglinskiui

Vilniaus miesto apylinkės teismas ketvirtadienį atsisakė dar dviems savaitėms pratęsti suėmimą teisėjų korupcijos byloje suimtam Vilniaus apygardos teismo teisėjui Henrichui Jaglinskiui.

„Teismas netenkino prokurorų prašymo pratęsti suėmimą teisėjui Henrichui Jaglinskiui“, – BNS sakė Vilniaus apylinkės teismo atstovė spaudai Aušra Pocienė.

Lygiai prieš savaitę, ketvirtadienį, šį teisėją teismas leido suimti dešimčiai parų.

Šią nutartį įtariamasis apskundė. Jo skundas turėtų būti nagrinėjamas penktadienį.

Portalo kauno.diena.lt žiniomis, skubos tvarka imtis H.Jaglinsko bei jo advokato skundo dėl jo suėmimo dešimčiai parų ketina ir Kauno apygardos teismas, dėl ko situacija tampa neeiline. 

59 metų H. Jaglinskis teisėju dirba nuo 1987 metų.

Jis yra dirbęs Trakų, ir Vilniaus miesto apylinkės teismuose, 1993-1994 metais dirbo Lietuvos Aukščiausiajame Teisme, nuo 1995 metų dirbo Vilniaus apygardos teisme.

Praėjusią savaitę Generalinės prokuratūros ir STT atliekamame ikiteisminiame tyrime įtarimai dėl įvairių korupcinių veikų pateikti iš viso 28 asmenims, tarp jų – aštuoniems teisėjams, penkiems advokatams, Druskininkų merui, jo padėjėjui. Trečiadienį teisėsauga sulaikė dar penkis asmenis.

Praėjusią savaitę Vilniaus miesto apylinkės teismas skirtingiems terminams buvo leidęs suimti 19 įtariamųjų, vienas jų, Lietuvos Aukščiausiojo Teismo teisėjas Egidijus Laužikas antradienį paleistas į laisvę.

Tuo metu Apeliacinio teismo teisėjo Valdimaro Bavėjano skundas dėl paleidimo atmestas.

Anot teisėsaugos, įtariama, kad teisėjams mokėtų kyšių suma galėjo siekti nuo 1 tūkst. iki 100 tūkst. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nuomone

nuomone portretas
Sitame teiseju skandale,toks vaizdas,kad patys teismai labiausiai trugdo vygdyti teisinguma,nors tai teismu pareiga.Trumpindami ar ne tenkindami prasomo sulaikymo termino, tarsi parodo teismu pozicija pries pradeta tyrima (nejudinkit musu luomo ir klanu).

O kodėl

O kodėl portretas
paleidžia be gėlių puokščių? nepagarba.

Puiku

Puiku portretas
vienas po kito išsiperka?Kam mes išlaikom tyrėjus, prokurūrius ir kitą dykaduonių šutvę jeigu negali pasodinti akivaizdžių nusikaltėlių?Irgi prekiauja?
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių