Quantcast

Taksi įmonė galėjo neapskaityti 5 mln. eurų

Teisėsauga įtaria, kad Vilniuje įsikūrusi taksi ir pavežėjimo paslaugų tiekėją „Etransport“ valdanti įmonė šiemet galėjo neapskaityti apie 5 mln. eurų pajamų ir išlaidų.

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) direktorius Antoni Mikulskis spaudos konferencijoje pranešė, jog pareigūnai antradienį sulaikė 15 įtariamųjų. Tarp jų – taksi valdančios įmonės „Dallis“ vienintelis akcininkas Gediminas Kukalis, direktorius Vytas Siniavskis, nurodė pareigūnas.

Prokurorai iki ketvirtadienio turėtų nuspręsti, ar prašyti teismo leisti įtariamuosius suimti.

Tyrimas vyksta dėl galimo sukčiavimo, apgaulingo buhalterinės apskaitos tvarkymo, neteisėto praturtėjimo, dokumentų klastojimo.

„Vakar vakare buvo atlikti (...) ikiteisminio tyrimo veiksmai, bendrai visoje Lietuvoje buvo atlikta 30 kratų, sulaikyta 15 įtariamųjų asmenų. Penki buvo uždaryti į areštinę“, – trečiadienį sakė A. Mikulskis.

„Etransport“ tarp klientų geriau žinoma „Taksi 1424” pavadinimu. FNTT teigia, kad šis prekės ženklas vienija apie 500 taksi ir pavežėjimo paslaugas teikiančių vairuotojų visoje Lietuvoje.

Kratos buvo atliktos taksi paslaugų bendrovių patalpose, įtariamųjų gyvenamosiose vietose ir transporto priemonėse. Anot teisėsaugos, kratų metu buvo rasti tyrimui svarbūs dokumentai, kompiuterinė technika, apie 400 tūkst. eurų grynųjų pinigų ir brangių juvelyrinių dirbinių, tokių kaip papuošalai ar auksinės monetos.

Pasak A. Mikulskio, pareigūnai tyrime kol kas neįžvelgia tiesioginės taksistų ir pavežėtojų atsakomybės, nes šie tikriausiai neįtarė, kokioje sukčiavimo schemoje dalyvavo. Anot pareigūno, schemoje be bendrovės „Dallis“ dalyvavo ir kitos įmonės.

Vykstant tyrimui, trečiadienį tęsiamos įtariamųjų ir liudytojų apklausos bei kratos.

Registrų centrui pateiktoje ataskaitoje „Dallis“ nurodė, kad 2016 metais gavo apie 314 tūkst. eurų pajamų ir patyrė beveik 20 tūkst. eurų nuostolį. Pasak A. Mikulskio, tai leidžia įtarti, jog didžioji dalis „Etransport“ veiklos yra sutelkta šešėlyje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

taigy čią vijąrslas

taigy čią vijąrslas portretas
yra nuomonė, kad apvaginėjo ne tik savo nigerius, bet ir valstybę.

...

... portretas
Va kur TIKRASIS 'šešėlis', o mes verčiami turguose žaist su tais 'čekučiais' - KAS čia tik imituoja kovą su 'šešėliu', ar ta 'čekių loterija' ne tas pats 'Šešėlis', ar tai ne pinigų plovimas?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių