Quantcast

Sulaikyti asmenys, įtariami vagystėmis iš gyvenamųjų namų

  • Teksto dydis:

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Nusikaltimų tyrimo valdybos Nusikaltimų nuosavybei tyrimo skyriaus pareigūnai, atlikę kruopštų tyrimą dėl vagysčių iš gyvenamųjų namų, š. m. lapkričio 29 d. sulaikė 25 metų D. Ž. ir 23 metų R. T.

Jiems pareikšti įtarimai dėl didelės vertės svetimo turto vagystės, padarytos lapkričio 20 d. iš gyvenamojo namo Vilniuje, J. Masalskio gatvėje, ir dėl vagystės iš namo, padarytos tą pačią sulaikymo dieną Vilniaus rajone, Dūkštų seniūnijos teritorijoje.

Artimiausiu metu jiems bus pareikšti įtarimai dėl kitų vagysčių iš gyvenamųjų namų, padarytų Vilniaus mieste ir Vilniaus rajone.

Pareigūnai nustatė, kad ši nusikalstama grupė vykdė vagystes apie du mėnesius. Nusikaltimų nuosavybei tyrimo skyriaus pareigūnai šiuos įtariamuosius sulaikė dar 2008 metų rugsėjo mėnesį. Tuomet, tuoj po vagystės iš namo, jie bandė automobiliu pasprukti nuo pareigūnų ir Antakalnio gatvėje apgadinę keletą automobilių buvo sulaikyti. D. Ž. buvo paleistas iš įkalinimo įstaigos šių metų spalio pradžioje, o R.T. šių metų birželį.

Lapkričio 29 d. jie vėl bandė pasprukti nuo pareigūnų automobiliu „Audi A3“, bet buvo sulaikyti padedant viešosios policijos pareigūnams. „Audi“ įtariamieji buvo nusipirkę prieš vieną dieną už nusikalstamu būdu gautus pinigus.

Gruodžio 1 d. Vilniaus miesto apylinkės teismo teisėja įtariamiesiems paskyrė griežčiausią kardomąją priemonę - suėmimą trims mėnesiams.

Sostinės pareigūnai per paskutines kelias savaites sulaikė dvi nusikalstamas grupes, aktyviai vykdžiusias vagystes iš gyvenamųjų namų. Tyrimai intensyviai tęsiami, nes pareigūnai turi duomenų, kad Vilniaus mieste „darbuojasi“ dar keletas nusikalstamų grupių, kurių specializacija - vagystės iš gyvenamųjų patalpų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių