Quantcast

Sulaikyta į Angliją iš Vilniaus ketinusi skristi moteris: pateikė PGR testo rezultato klastotę

Vilniaus oro uoste pasieniečiai sulaikė, kaip įtariama, suklastotą PGR COVID-19 testo rezultato liudijimą pateikusią moterį.

41 metų moteris buvo sulaikyta antradienio vakarą, apie 18.30 val., Rodūnios kelyje, atliekant dokumentų patikrinimą, pranešė policija.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas, jį atlieka Vilniaus policija.

Valstybės sienos apsaugos tarnybos atstovas Giedrius Mišutis BNS sakė, kad moteris ketino skristi į Donkasterio miestą Anglijoje.

Lietuvos užsienio reikalų ministerija skelbia, kad į šią šalį rekomenduojama nevykti.

Pagal su COVID-19 suvaržymais susijusias atvykimo į Jungtinę Karalystę taisykles, pasaulio valstybės skirstomos į raudoną sąrašą ir kitas valstybes. Lietuva nėra raudonajame valstybių sąraše.

Atvykimo iš kitų –  ne raudonojo sąrašo valstybių – reikalavimai priklauso nuo atvykstančiojo asmens vakcinacijos statuso.

Pilnai pasiskiepijusiais asmenimis laikomi, kai skiepytasi Jungtinėje Karalystėje, Europos Sąjungoje, JAV, JK užjūrio teritorijose dviem vakcinos dozėmis ir 14 dienų iki atvykimo į JK.

Nuo gruodžio 7 dienos iš ne raudono sąrašo šalių atvykstantys pilnai pasiskiepiję, vyresni nei 12 metų amžiaus, asmenys iki atvykimo į JK turi atlikti PGR arba antigeno tyrimą COVID-19 infekcijai nustatyti ir pateikti ne senesnį nei prieš 48 atlikto tyrimo neigiamą rezultatą; užsisakyti (ir apmokėti) antros dienos PGR testą (jei atvykstama trumpesniam nei 2 dienų laikotarpiui, PGR testą užsisakyti ir nusipirkti vis tiek reikia); ne anksčiau nei prieš 48 val. iki atvykimo užpildyti keliautojo formą; turėti pasiskiepijusio asmens statusą patvirtinančius dokumentus (ES COVID sertifikatą).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pasodint siuksle??ir neskiepintu is vis neisileisti

Pasodint siuksle??ir neskiepintu is vis neisileisti portretas
Per siena??

o

o portretas
tai /nusikaltymas/ bus proga siai saikai moteri isprievartaut nesvarbu kad pretekstas idijotiskas svarbiausia kad zmones nesupranta kas juos iki siol dulkyno ir dulkina ======
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių