Quantcast

Sulaikyta 2,7 mln. eurų vertės cigarečių kontrabanda – viena didžiausių šiemet

  • Teksto dydis:

Šalčininkuose savaitgalį sulaikyta 2,7 mln. eurų vertės kontrabandinių cigarečių siunta, antradienį pranešė Muitinės kriminalinė tarnyba.

Jos teigimu, tai – vienas didžiausių šiemet sulaikytų kontrabandinių krovinių.

Šeštadienį, apie septintą ryto, į Šalčininkų kelio postą krovininiu vilkiku „Mercedes Benz“ atvažiavęs Baltarusijos pilietis deklaravo vežantis 25 tonas pieno miltelių. Konteineriu gabenamą krovinį jis turėjo nuvežti iš Klaipėdą, iš kur pieno milteliai būtų plukdomi į Filipinus.

Pareigūnams patikrinus mašiną rentgeno kontrolės sistema, kilo įtarimų, jog pieno produktai sudaro tik dalį krovinio. Iškrovus konteinerio gale buvusius maišus su pieno milteliais, paaiškėjo, kad didesnė konteinerio dalis prigrūsta dėžių su cigaretėmis.

Išankstiniais duomenimis, konteineryje turėtų būti apie 1,5 tūkst. dėžių su baltarusiškomis cigaretėmis „NZ Gold“ ir „Minsk“, iš viso – 750 tūkst. pakelių.

Rūkalų vertė su mokesčiais – apie 2,7 mln. eurų.

Vairuotojas ir jo vežtas nelegalus krovinys buvo sulaikyti, pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl kontrabandos. Tyrimui vadovauja Vilniaus apygardos prokuratūros prokurorai.

Pirmadienį Vilniaus miesto apylinkės teismo sprendimu vairuotojas suimtas mėnesiui. Jam gresia bauda arba laisvės atėmimas iki aštuonerių metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių