Quantcast

Sukčiai iš gyventojų išviliojo tūkstančius eurų

  • Teksto dydis:

Nuo sukčių pastarosiomis dienomis nukentėjo sostinės ir kitų miestų gyventojai.

Kaip antradienį pranešė Vilniaus apskrities vyriausiasis policijos komisariatas, pastarosiomis dienomis kreipėsi keli nukentėję vilniečiai.

Šeštadienį, apie 18 val. 40 min. Vilniuje, paspaudus SMS žinute gautą aktyvią nuorodą ir suvedus elektroninės bankininkystės duomenis, iš 28-erių moters banko sąskaitos apgaule išviliota 600 eurų.

Pirmadienį gautas 61-erių vyro pranešimas, kad liepos 14 dieną Ukmergės rajone, nepažįstami asmenys įtikino jį investuoti į investavimo platformą ir apgaule išviliojo 4,6 tūkst. eurų.

Pirmadienio vakarą, apie 18.30 val. Vilniuje, paspaudus gautą aktyvią nuorodą ir suvedus elektroninės bankininkystės duomenis, iš 39-erių moters banko sąskaitos apgaule išvilioti beveik 3 tūkst. eurų.

44-erių Šiaulių rajono gyventoja penktadienį iš nežinomo siuntėjo į mobilaus ryšio telefoną gavo trumpąją sms žinutę su nuoroda, kurią paspaudus ir suvedus banko mokėjimo kortelės duomenis, nuo banko sąskaitos buvo nuskaičiuoti per 400 eurų.

Pirmadienį gautas pranešimas, kad praėjusią savaitę, liepos 19 dieną, apie 20 val. Vilniuje, nepažįstamas asmuo iš 23-ejų vyro  apgaule išviliojo planšetinį kompiuterį „Samsung Galaxy Tab S8 Ultra“. Nuostolis – 950 eurų.

Kaip pranešė Klaipėdos apskrities vyriausiasis policijos komisariatas, į Palangos pareigūnus pirmadienį kreipėsi vyras, kuris nurodė, kad praėjusią savaitę ketindamas įsigyti transporto priemonę „Volvo FM“, į pardavėju prisistačiusio asmens nurodytą sąskaitą pervedė avansą – 1000 eurų, tačiau prekės iki šiol negavo.

Panašioje situacijoje atsidūrė ir 56-erių palangiškė. Ketindama įsigyti automobilį, į pardavėju prisistačiusio asmens nurodytą sąskaitą pirmadienį ji pervedė avansą – 300 eurų, iškart po to susisiekti su pardavėju prisistačiusiu asmeniu nepavyko.

Policija pradėjo tyrimus dėl sukčiavimo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių