Quantcast

Sukarintos grupuotės lyderis Lietuvoje pasigedo sąžiningo teismo

  • Teksto dydis:

Sukarintos grupuotės „Tikroji Airijos respublikonų armija“ (Real IRA) lyderiu įvardijamas Liamas Campbellas (Lijamas Kembelas) sako negalintis tikėtis sąžiningo teismo Lietuvoje, nes jo brolis buvo nuteistas Vilniuje už paramą terorizmui provokuojant nusikalstamą veiką, rašo britų laikraštis „The Times“.

Šiuos argumentus airis rengiasi pateikti Airijos teisme, kurio Lietuvos prokurorai prašo išduoti L.Campbellą, kad jis galėtų būti teisiamas ginklų kontrabandos byloje.

Anot „The Times“, L.Campbello advokatas Brianas Gageby (Brajenas Geidžbis) Dublino teismo pirmadienį paprašė atidėti bylos nagrinėjimą, kol kaltinamojo brolio Michaelo Campbello (Maiklo Kambelo) bylos ir apeliacinio proceso Lietuvos teismuose medžiaga bus išversta į anglų kalbą. Teisininkas ketina pateikti argumentą, kad Liamas Campbellas negali tikėtis sąžiningo teismo, kaip numatyta pagal Europos žmogaus teisių konvencijos 6-ąjį straipsnį.

Teisėja Aileen Donnelly (Eilin Doneli) sutiko mėnesiui atidėti Liamo Campbello bylos nagrinėjimą, kad prokurorai ir advokatai galėtų parengti dokumentus.

L.Campbello brolis Michaelas 2011 metais Lietuvoje buvo nuteistas 12 metų laisvės atėmimo bausme dėl paramos teroristinei grupei, neteisėto ginklų laikymo ir pasikėsinimo tiekti kontrabandą. Lietuvos apeliacinis teismas 2013 metais jį išteisino, nusprendęs, kad kaltinamasis veikė išprovokuotas žvalgybos agentų. Aukščiausiasis Teismas vėliau nusprendė peržiūrėti šią bylą.

Jungtinei Karalystei priklausančios Šiaurės Airijos teismas yra atsisakęs išduoti L.Campbellą dėl prastų kalinimo sąlygų Lietuvoje.

M.Campbellas Vilniuje suimtas 2008 metų sausį, kai įsigijo ginkluotę iš ginklų prekeiviu apsimetusio slapto agento. Iki išteisinimo daugiau kaip penkerius metus jis buvo suimtas.

Viename teismo posėdyje prokuroras yra citavęs įslaptintus liudytojus, kurie sakė, kad M.Campbellas domėjosi, kiek reikėtų sprogmenų susprogdinti vyriausybinį automobilį ir aiškino, kad ginklus ketina panaudoti prieš žmones.

Jis pats tikino tapęs Britanijos ir Lietuvos žvalgybos pareigūnų provokacijos auka.



NAUJAUSI KOMENTARAI

teroristai

teroristai portretas
kaip suprantu tie airiai partizanai daugeli metu ginklais kovojantys su Anglijos protestantais okupavusiais SIAURES AIRIJA.gaila ,taciau nekenciu teroristu.jie nesigaili ne savu,nei vaiku jei tie yra "ant ju kelio"

apie

apie portretas
koki /teisma/ kalba siame /bobinciuje/...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių