Quantcast

Studentę pasmaugęs ir padegęs žudikas lieka Lukiškėse

  • Teksto dydis:

Vilniaus miesto apylinkės teismas pirmadienį atmetė Lukiškių tardymo izoliatoriaus kalėjimo administracijos teikimą į pataisos namus perkelti iki gyvos galvos už studentės nužudymą kalėti nuteistą Rolandą Lenkaitį.

Teismas konstatavo, kad nuteistasis santykinai mažai laiko praleido kalėjime, kad toliau bausmę galėtų atlikti pataisos namuose. Teismas taip pat mano, kad dabar perkėlus nuteistąjį, nebūtų užtikrinti bausmės tikslai. Nutartis nėra galutinė - ji dar gali būti skundžiama Vilniaus apygardos teismui.

Šalį sukrėtęs nužudymas buvo įvykdytas 2001-ųjų vasarį. Sumušta ir pasmaugta studentė negyvenamoje sodyboje Panevėžio rajone buvo apipilta benzinu ir padegta. Vėliau įvykio vietoje pareigūnai rado tik lavono liekanas. Įtarus šiuo nusikaltimu, netrukus buvo sulaikyti L.Valkauskas, R.Lenkaitis ir mergina. Be šio nusikaltimo, trijulė nuteista už dar kelių merginų apiplėšimus. Joms pavyko išlikti gyvoms. 19-metė studentė buvo pirmoji trijulės auka.

Bylos duomenimis, ją ir kitas aukas surado R.Lenkaitis per regioninės radijo stoties "Pulsas" pažinčių laidą. Vidu prisistatydavęs R. Lenkaitis rinkosi tas merginas, kurios turėjo mobiliojo ryšio telefonus. Vasario 25 dieną R.Vareikaitė buvo pakviesta į pasimatymą. R.Lenkaitis į jį atvažiavo kartu su L.Valkausku ir mergina. Ši studentei buvo pristatyta kaip R.Lenkaičio sesuo, kurią reikia nuvežti į kaimą.

Nusivežę R.Vareikaitę į kaimą, nebaigtame statyti name plėšikai merginą sumušė ir pasmaugė laidu, vėliau, nusipirkę benzino, padegė jos kūną. Iš žiauriai nužudytos merginos buvo paimtas mobilaus ryšio telefonas, rankinė, pinigai, striukė, batai. Nusikaltėliai planavo nužudyti ir merginą iš Biržų. Tačiau po apiplėšimo jai pavyko likti gyvai. Atėmę pinigus, papuošalus ir mobilaus ryšio telefoną, L.Valkauskas ir R. Lenkaitis numetė merginą į upę, po to dar apmėtė akmenimis ir ledo gabalais. Nusikaltėliai manė, kad mergina numirė, tačiau ši išlipo iš vandens. Nuo trijulės nukentėjo ir Kupiškio gyventoja - ji neteko mobilaus ryšio telefono. Kupiškietė taip pat liko gyva.

18-metė nusikaltėlių bendrininkė buvo pripažinta kalta dėl plėšimų, jai buvo skirti penkeri metai laisvės atėmimo.

Po Lietuvą sukrėtusios dar vienos tragedijos, kai šiemet rugsėjį Panevėžyje du jaunuoliai bagažinėje sudegino išprievartautą merginą, buvo prisimintas ir L.Valkausko bei R.Lenkaičio įvykdytas nužudymas. Kalbėdamas televizijos laidoje, R.Lenkaitis pasakė, kad kalėjime pasitaisė, savo klaidą suprato jau seniai, tačiau, paklaustas, kodėl taip žiauriai pasielgė su mergina, tepasakė, kad taip tiesiog atsitiko.



NAUJAUSI KOMENTARAI

viskas

viskas portretas
pas monstrus buvo planuojama.tik nesitiketa,kad liks kitos aukos gyvos.jau sitie niekad nepasitaisys.tik gudriau zudys.monstrai.ir jiems ir kitiems zudikams jokiu lengvatu.jau yra suteikta teismo lengvata--leista gyventi.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių