Quantcast

STT: pas korupcija įtariamus teisėjus rasta 200 tūkst. eurų grynųjų

Specialiųjų tyrimų tarnyba penktadienį pranešė, kad pas korupcija įtariamus teisėjus per kratas rasta apie 200 tūkst. eurų grynųjų pinigų.

„Kratų metu pas įtariamuosius rasta ir paimta daugiau nei 300 000 eurų grynųjų pinigų. Iš jų – apie 200 000 eurų grynųjų pinigų rasta pas korupcija įtariamus teisėjus“, – rašoma STT pranešime spaudai.

Konkrečių teisėjų, pas kuriuos rasti pinigai, STT nenurodo.

Kyšininkavimo byloje trečiadienį buvo sulaikyti aštuoni teisėjai. Penki iš jų suimti ilgesniam laikui, trys išleisti į laisvę su rašytiniu pasižadėjimu neišvykti ir nebendrauti su tam tikrais asmenimis.

Šiame ikiteisminiame tyrime dėl korupcinių nusikaltimų įtarimai yra pareikšti 28 asmenims, tarp jų taip pat yra penki advokatai, Druskininkų meras Ričardas Malinauskas, jo padėjėjas ir kiti asmenys.

Devyniolika iš jų suimti ilgesniam laikui.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, už įvairius palankius teisėjų sprendimus galimai buvo žadėti ir mokėti kyšiai, kurių sumos svyruoja nuo 1000 iki 100 tūkst. eurų.

Atliekant ikiteisminį tyrimą, per dvi dienas STT pareigūnai jau atliko daugiau kaip 40 liudytojų apklausų, iš kurių – daugiau nei 20 teisėjų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Alvida

    Alvida portretas
Pas teisejus rasti pinigai- tiesiog juokinga suma, kiti milijonai isslapstyti kitur, o kai zmones senai skandavo, kad nepasitiki teismu sistema, kad teisejai koumpuoti, niekas nekreipe demesio, senai reikejo imtis veiksmu, atsizvelgti i tautos balsa, as tuo esu isitikinusi, taip pat ziauriai nukentejusi nuo lietuvisku teismu sistemos ir tai teigiu drasiai, kada baigsis teismu bardakai Lietuvoje

...

... portretas
Seimo kontrolę teismams; KODĖL jie prastūmė konstitucinę normą kad jų PIKTNAUDŽIAVIMŲ niekas negali tirt, kam pas mus suverenitetas priklauso, negi jiems?

lietuvis

lietuvis portretas
KRATŲ metu paaiškėjo ,kad tesėjai ir advokatai ubagai ir smulkmė, turėtų būti gėda, parsidavė už kapeikas , o gal rado tik vienos paros pajamas ?. Per kratą pas Masiulį rado 250 t. Eur. , kyšio metu dar 106 t. Daug kas neaišku ir greitai nepaaiškės.
VISI KOMENTARAI 27

Galerijos

Daugiau straipsnių