Quantcast

Statybų bendrovė „Irdaiva“ įtarima sukčiavimu ir dokumentų klastojimu

  • Teksto dydis:

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba (FNTT) ikiteisminiame tyrime dėl galimų neskaidrių viešųjų statybos darbų pirkimų rugpjūčio pradžioje pareiškė įtarimus Vilniaus statybų bendrovei „Irdaiva“.

„Bendrovei „Irdaiva“ kaip juridiniam asmeniui yra įteiktas pranešimas apie įtarimus dėl galimo sukčiavimo ir dokumentų klastojimo“, - BNS patvirtino FNTT laikinasis vadovas Šarūnas Rameikis.

Pasak jo, pranešimas apie įtarimus bendrovei įteiktas rugpjūčio 4 dieną. Š.Rameikis sakė negalintis atskleisti daugiau informacijos apie tyrimo eigą.

Viešųjų pirkimų tarnybos (VPT) vadovė Diana Vilytė BNS sakė, kad įtarimų pareiškimas juridiniam asmeniui neužkerta kelio dalyvauti viešuosiuose pirkimuose.

FNTT atlieka ikiteisminį tyrimą dėl Eurpos Sąjungos lėšomis vykdytų projektų Respublikinėje Kauno ligoninėje ir Palangos šilumos tinkluose, taip pat dėl Turto banko vykdyto 27,5 mln. eurų vertės Vilniaus koncertų ir sporto rūmų rekonstrukcijos projekto. Tarnybos teigimu, viena iš ikiteisminio tyrimo akiratyje esančių Vilniuje registruotų statybos bendrovių viešųjų pirkimų metu slapta susitardavo su kitais konkurso dalyviais.

Kovo pabaigoje FNTT atliko kratas Vilniaus statybų bendrovėje „Irdaiva“, o jos vadovą ir vienintelį savininką Irmantą Kubilių buvo sulaikiusi. Balandžio pradžioje tarnyba pranešė, kad šiame tyrime pareiškė įtarimus septyniems asmenimis, tačiau jų neatskleidė.

Vasario pradžioje Turto bankas, remdamasis FNTT informacija, nutraukė Sporto rūmų rekonstrukcijos konkursą, kuriame vieninteliu kvalifikaciją atitikusiu dalyvių buvo pripažintas „Irdaivos“ vadovaujamas konsorciumas. FNTT duomenimis, vienas Turto banko viešojo pirkimo komisijos narių Tomas Lukoševičius tuo pačiu metu dirbo ir „Irdaivoje“.

Ikiteisminio tyrimo metu buvo atlikta daugiau kaip 30 fizinių ir juridinių asmenų kratų. Anot FNTT, jų metu rasti ir paimti tyrimui reikšmingi duomenys, nemaža grynųjų pinigų suma eurais.

„Irdaiva“ praėjusiais metais gavo 37,338 mln. eurų pajamų - 21,9 proc. mažiau nei 2015 metais, bendrovės grynasis pelnas per metus padidėjo 3,6 proc. iki 2,343 mln. eurų.


Šiame straipsnyje: IrdaivaFNTT tyrimassukčiavimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių