Quantcast

Specialiu reisu iš Anglijos parskraidinta 15 iš šalies išsiųstų lietuvių: lydėjo 71 pareigūnas

  • Teksto dydis:

Į Vilniaus oro uostą specialiu reisu iš Londono antradienio naktį atskraidinta penkiolika Lietuvos piliečių, iš Anglijos išsiųstų už įstatymų pažeidimus, trečiadienį pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba.

Trylika iš jų buvo paleisti, du perduoti Lietuvos teisėsaugai, nes buvo ieškomi.

Oro uoste dirbę pasieniečiai iš anksto žinojo apie juo atvykusius keleivius, todėl iškart su tarnybiniais mikroautobusais atvyko prie lėktuvo trapo. Jie visus penkiolika Lietuvos piliečių savo transportu pristatė į Vilniaus oro uosto pasienio užkardą.

Parskraidintuosius lydėjo 71 Anglijos pareigūnas, jie iš lėktuvo neišlipo ir netrukus išskrido atgal. Be įgulos, daugiau kitų keleivių lėktuve nebuvo.

Tikrindami Lietuvos piliečių dokumentus pasieniečiai išsiaiškino, kad dviejų išsiųstųjų paieška paskelbta ir Lietuvoje. Vilniaus apskrities policija 24-erių Šalčininkų rajono gyventojo ieškojo kaip kaltinamojo nusikaltimo padarymu. Šaulių apskrities policija 62-ejų Jungtinėje Karalystėje gyvenamąją vietą deklaravusio lietuvio ieškojo kaip nuteistojo už nusikaltimo padarymą.

Pasieniečiai po apklausos ir formalumų sutvarkymo šiuos sulaikytuosius vėliau perdavė į Vilniaus oro uosto pasienio užkardą atvykusiems paieškos iniciatoriams. Po apklausų likusieji trylika Anglijos įstatymų pažeidėjų buvo paleisti, nes Lietuvos teisei jie nenusižengę.

Visi jie pagal Lietuvoje galiojančius karantino reikalavimus turės nustatytą laiką saviizoliuotis.

Toks specialus lėktuvas Vilniaus oro uoste leidosi ir gegužės 11 dieną, jame buvo 22 Lietuvos piliečiai, iš Anglijos išsiųsti už įstatymų pažeidimus. Lietuvius tąkart lydėjo 70 Anglijos pareigūnų. Trys išsiųstieji buvo ieškomi ir Lietuvoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

?

? portretas
Kiek tų išsiųstųjų tarpe su MRU diplomais? Kiek jų tarpe teisininkų, prokurorų vaikų, anūkų-narkomanų? Juokiname Europą reikalaudami kokių tai kompensacijų už atseit darbo jėgą, kur iš Lietuvos būriai buvo išsikėlę į JK ir kitur iš pašalpų gyventi ir dozes beveik nemokamai gauti. Štai, atsiuntė mums "tautos elitą", žymesnių atsiet žmonių vaikus, anūkus. Pasižiūrėkite iš arčiau, kas yra Lietuvos "elito" atžalos, kuo jie užsiima ir kas jie yra. Šitie gali būti ir nebūtinai kokių tai prokurorų narkomanai vaikai, anūkai - gali būti bet kas --- ištisa prarastoji karta - gimusieji pradedant nuo 1980 m. - gimdė juos pijokai, narkomanai, o jau vėliau - kiek daugiau prasigyvenę senukai... gimė ištisi šimtai tūkstančių degradų... kažkas juk turėjo jos mokyti bent vištas pešti, bent agurkus skinti...jie ir šito nedarė - dauguma gyveno nuo dozės iki dozės, nuo pauostymo iki pauostymo kokio kokaino, jei tėvai ir seneliai daugiau pinigų iš Lietuvos atsiųsdavo - jo, "tautos žiedas"... nuomonė čia.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių