Quantcast

STT atliko kratas Vilniaus savivaldybėje, vienam darbuotojui – įtarimai korupcija

Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) atliko kratas Vilniaus miesto savivaldybėje, vienam Detaliojo planavimo poskyrio specialistui yra pareikšti įtarimai korupcija.

Kaip penktadienį pranešė STT, įtarimai dėl prekybos poveikiu ir papirkimo pareikšti ir dar trims privatiems asmenims, asmenys buvo apklausti, jų darbo vietose ir namuose atliktos kratos, paimti tyrimui reikšmingi dokumentai.

Įtariamiesiems skirtos kardomosios priemonės – rašytiniai pasižadėjimai neišvykti ir nebendrauti su nustatytais asmenimis.

Tarnybos teigimu, duomenų apie asmenų galimai padarytas korupcinio pobūdžio nusikalstamas veikas, susijusias su žemės paskirties keitimo klausimais buvo gauta atliekant ikiteisminį tyrimą, susijusį su korupcija įtariamu Šiaulių apygardos teismo teisėju Raimundu Jurgaičiu.

Savivaldybės administracijos direktorius Povilas Poderskis BNS patvirtino, kad kratos Detaliojo planavimo poskyryje buvo atliktos pirmadienį, tą pačią dieną vienam iš poskyrio specialistų buvo pareikšti įtarimai korupcija.

„Vienam specialistui yra pareikšti įtarimai (...) kokie, negaliu atskleisti ir, tiesą sakant, nežinau, nes tuo metu vykdžiau atranką į VASA vadovus ir nesusipažinau su ta medžiaga ir mums raštu dar jos nepateikė“, – penktadienį apie įtarimus kalbėjo P. Poderskis.

„Suprantu, kad ten yra didesnis reikalas, kuriame savivaldybės tarnautojas yra vienas iš daugelio žmonių. Pilnai bendradarbiaujame su teisėsauga ir teiksime visą informaciją, bet ne viską galime atskleisti“, – sakė jis.

Administracijos direktoriaus teigimu, šią savaitę sužinojus apie įtarimus kelerius metus savivaldybėje dirbantis specialistas iškart buvo nušalintas nuo pareigų.

„Jis yra nušalintas nuo pareigų. Jeigu įtarimai pareikšti, valstybės tarnautoją reikia nušalinti nuo pareigų, tokia yra tvarka“, – teigė P. Poderskis.

Teisėjas R. Jurgaitis įtariamas piktnaudžiavimu tarnyba ir kyšininkavimu, rugpjūčio viduryje jis nušalintas nuo pareigų. Tyrime įtarimai pateikti dar keturiems fiziniams asmenims.

Anot teisėsaugos, duomenų apie galimai nusikalstamus teisėjo veiksmus gauta tiriant galimą korupcinę veiklą – fizinių asmenų, pasinaudojusių savo pažintimis ir kita tikėtina įtaka, bandymą paveikti teismo sprendimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Čiubaka

Čiubaka portretas
gaus papeikimą, tokių nesodina

Anonimas

Anonimas portretas
ir kas ? kaip visada su pirstu pagrumos ......DDDDDDDDDDDDDDD
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių