Quantcast

Sostinės mokykloje aptiktas savadarbis „sprogmuo“: norėjo išvengti ketvirtokų įskaitos?

  • Teksto dydis:

Dėl sprogusio savadarbio sprogmens iš Vilniaus Levo Karsavino mokyklos antradienį buvo evakuoti mokiniai ir darbuotojai, per įvykį niekas nenukentėjo, o savivaldybė pranešė ketinanti peržiūrėti patekimo į įstaigas tvarką.

„Dėl šio incidento savivaldybė šiandien raštu kreipėsi į visas mokyklas, kad būtų peržiūrėtos įėjimo kontrolės procedūros. Rytoj bus organizuojamas susitikimas su mokyklų vadovais, kuriame rekomenduosime mokykloms rakinti duris pamokų metu ir registruoti įeinančius svečius, taip pat pasikartoti evakuacijos planus“, – BNS informavo Vilniaus miesto savivaldybė.

10.16 val. Vilniaus apskrities vyriausiasis policijos komisariatas gavo pranešimą, kad Vilniuje, Justiniškių gatvėje 43, Vilniaus Levo Karsavino mokyklos laiptinėje, buvo aptiktos trys plastikinės talpos su neaiškios kilmės biria medžiaga. Viena jų sprogo.

„Nukentėjusiųjų ar apgadinto turto nėra“, – rašoma policijos pranešime.

10.35 val. buvo įvestas planas „Skydas“, iš mokyklos evakuoti mokiniai ir darbuotojai.

Mokykla jokių grasinimų nebuvo gavusi. Pirminė versija – norima buvo atšaukti antradienį mokykloje turėjusią vykti ketvirtokų įskaitą – žinių patikrinimą.

Nukentėjusiųjų ar apgadinto turto nėra.

Per pirminę apžiūrą nustatyta, kad tai – savadarbis „sprogmuo“, plastikiniame butelyje sumaišyta buitinė chemija su folijos ritinėliu viduje. Spėjama, kad pakračius butelį galėjo įvykti cheminė reakcija.

11.55 val. planas „Skydas“ atšauktas.

Galimą įtariamąjį užfiksavo vaizdo stebėjimo kameros, šiuo metu jis ieškomas.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl viešosios tvarkos pažeidimo ir pasikėsinimo sugadinti svetimą turtą visuotinai pavojingu būdu. 


Šiame straipsnyje: sprogmuomokyklaskydas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Pagaliau!

Pagaliau! portretas
Pagaliau tampame JAV "valstija",nors jau kriminaliniu lygmeniu.

Jau net nejuokinga

Jau net nejuokinga portretas
Ketvirtoku ziniu patikrinimas ir jau pagamina savadarbi sprogmeni?tai ko reikia laukt ateityje su tokia mokiniu morale?ar ne laikas steigt nepilnameciu kolonijas jei tevai nesusitvarko?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių