Quantcast

Sostinėje mirė nelegali migrantė iš Afrikos, norėjusi nutraukti nėštumą

  • Teksto dydis:

Vilniuje trečiadienį mirė jauna nelegali migrantė iš Afrikos, norėjusi nutraukti nėštumą.

Žinia apie nelaimę feisbuke pasidalijo „Sienos grupės“ savanorė. Kaip teigiama, migrantė Lietuvoje gyveno pusantrų metų. Nors prieglobstis šalyje merginai nebuvo suteiktas, esą ji tikėjosi, kad čia jai pavyks įsitvirtinti.

Pastaruoju metu nelegaliai migrantei buvo ieškoma kambario, kurį ji galėtų išsinuomoti ir lengvesnio darbo, nes minėjo, kad netikėtai pašlijo sveikata.

„Nuvykusi aplankyti sekmadienį, radau ją lovoje. Šalia buvo dubuo. Ji sakė, jog vemia, o kai atsistoja, jai svaigsta galva. Neatrodė taip blogai, jog reikėtų kviesti greitąją medicinos pagalbą. Mergina davė savo darbdavio kontaktą ir paprašė jam paskambinti, nes bijojo prarasti darbą. Kasdien susirašinėjome. Pirmadienį ji buvo pas medikus. Antradienį parašė, jog trečiadienį dar kartą vyks pas gydytojus taksi drauge su „Red Cross mama“, 7 val. ryte.

 

 

Trečiadienį, vakarop, sulaukiau jos draugės skambučio, kuris mane sukrėtė. Sužinojau, kad važiuodama mašina į ligoninę mergina norėjo vemti, dar sugebėjo nueiti iki gydytojo kabineto, kur apalpo. Jai iškvietė greitąją medicinos pagalbą ir išvežė į Santaros klinikas. Sakė, jog pakilęs cukraus kiekis kraujyje...

Pamenu jos nuostabiai ilgas kasytes – geltonas ir juodas. Supynė kambario draugė – truko ilgas valandas. Nusišypsojusi tarė, jog verta, nes visą mėnesį bus graži. Gražios akys ir balti lyg sniegas dantys tamsaus gymio veide atrodė ypatingai. Negalėjau atitraukti akių nuo šios gražios jaunos moters. Atsisveikindama paglosčiau jos šiurkščius susiraičiusius plaukučius ant kaktos ir ištariau: viskas bus gerai. Gerai nebuvo. Ir niekada jau nebebus. Aš uždraudžiu sau sakyti šitą sakinį migrantui, pabėgėliui Lietuvoje. Beje, ji buvo krikščionė ir meldėsi, kad situacija susitvarkytų“, – pasakojo „Sienos Grupės“ savanorė.

Portalui kauno.diena.lt susisiekus su Lietuvos Raudonojo Kryžiaus atstove Luka Lesauskaite, ši sakė, kad 1997-aisiais gimusi nelegali migrantė laukėsi ir norėjo nutraukti nėštumą. Tačiau procedūros atlikti nespėjo.

„Ji kreipėsi į mūsų kolegas, kad palydėtų pas gydytoją. Vakar (trečiadienį – aut. past.) buvo sutarta dėl vizito, bet į jį atvykti nesuspėjo. Pakeliui jai pasidarė blogai, ji susmuko netoli klinikos. Buvo iškviesta greitoji medicinos pagalba ir mergina išvežta į Santaros klinikas“, – kalbėjo pašnekovė.

Sostinės policijos atstovė Julija Samorokovskaja teigė, kad pranešimo apie greitosios medicinos pagalbos automobiliu atvežtos jaunos moters mirtį reanimacijos palatoje sausio 25 dieną 9.45 val. pareigūnai sulaukė iš Santaros klinikų atstovų.

Dėl įvykio atliekamas ikiteisminis tyrimas mirties priežasčiai nustatyti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vikte

Vikte portretas
Tai iseina kad didelio cukraus santR SAntariskese nebenumusa tenka zmogui mirt

O

O  portretas
Mūsų žmonės nemiršta?

Bjauru

Bjauru portretas
Prisileidžia juodulių ir dar leidžia šokdinti , kiekvieną dieną skambino , dažnai lankė.. .o mūsų žmonės palikti likimui. Kiek pagyvenusių suvargusių žmonių matau gatvėse , maximose - jų man tikrai gaila
VISI KOMENTARAI 18

Galerijos

Daugiau straipsnių