Quantcast

Skandalas po skandalo: plastiko nuotekose aptikta dar vienoje sostinės vietoje

„Vilniaus vandenys“ ketvirtadienį galimą taršą plastiko dalelėmis aptiko dar vienoje sostinės vietoje. Pirminiuose mėginiuose plastiko rasta kanalizacijos šulinyje Savanorių-Liepsnos gatvių sankryžoje, BNS sakė Vilniaus vicemeras Valdas Benkunskas.

„Vilniaus vandenų inžinieriams patikrinus savanorių ir Liepsnos gatvių sankryžoje esantį kanalizacijos šulinį, kuriame suplaukia vandens nuotekos, buvo pastebėtas didelis kiekis plastiko atliekų, tokių, kokios atiteka į „Vilniaus vandenų“ valyklą, iškviesti aplinkosaugininkai, paimti mėginiai“, – BNS sakė V. Benkunskas.

Anot jo, informacija perduota Aplinkos apsaugos departamentui.

„Vilniaus vandenų“ ir sostinės valdžios atstovai ketvirtadienį priešpiet lankosi aplinkinėse teritorijose tarp Vilkpėdės ir Žemųjų Panerių.

„Šiuo metu esame „Plastos“ įmonėje, kuri dirba su plastiku. Gali būti teršalai iš kažkur aplink atėję, bet tai turės pasakyti aplinkosaugininkai. Bet akivaizdu, kad tai yra dalis to, ką matome ir sulaukiame nuotekų valykloje“, – tvirtino vicemeras.

Aplinkosaugininkai šią savaitę ėmė aiškintis įtarimus, jog nuotekas su plastiku į sostinės nuotekų valymo sistemą leido Vilniaus įmonė „Ecso“.

„Vilniaus vandenys“ užblokavo nuotekų patekimą iš šios įmonės, nes įtariama, kad bendrovė sistemą toliau teršė plastiko dalelėmis. Sistema plastiko nepajėgia iki galo išvalyti, todėl jis patenka į Nerį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kaip visada

kaip visada portretas
ras bet kur bet ne vieno nenubaus ,vokelio galia neiveikiama,o tuo labiau teismu svogerystes rysiai tamprus,savu neskriaus niekada,bet koki zmogeli tai butinai nubaus ,nes kitiems neikanda dantukai per smulkus.

jo jo rašo

jo jo rašo  portretas
Skandalas po skandalo: plastiko nuotekose aptikta dar vienoje sostinės vietoje.:D)

Anonimas

Anonimas portretas
žurnaliūgos! Jau nepajėgiate net teisingai antraštes formuluot? Pasižiūrėkit bendrame puslapyje kaip išpublikuota antraštė. Kokia gėda.Už ką jums algą moka, durniai?
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių