Quantcast

Sinoptikai prognozuoja silpną lietų Vilniuje, tačiau likviduoti gaisro padarinių jis nepadės

Vilniaus merui Valdui Benkunskui rekomenduojant gyventojams ir įmonėms šlapio valymo būdu nusivalyti paviršius dėl kietųjų dalelių po didelio gaisro Panerių gatvėje, sinoptikai sako, kad artimiausiu metu sostinėje numatomas silpnas lietus, nepadėsiantis likviduoti gaisro padarinių.

„Palyti palis, bet nebus didelis lietus, sodraus lietaus nereikia tikėtis, naktį ir ryte gali palyti, kritulių kiekis bus nedidelis“, – Eltai ketvirtadienio vakarą sakė Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos atstovas Gytis Valaika.

Pasak jo, po didelio gaisro atsiradusioms kietosioms dalelėms nuplauti reikėtų smarkaus lietaus, liūties.

G. Valaikos teigimu, žymesnių kritulių Vilniuje galima tikėtis kitą savaitę.

Po trečiadienio vakarą sostinės Panerių gatvėje kilusio gaisro, Vilniaus apskrities policijos pareigūnai praneša pradėję ikiteisminį tyrimą.

Teisėsaugos teigimu, tyrimas pradėtas dėl aplinkos apsaugos arba gamtos išteklių naudojimo taisyklių pažeidimo.

Tas, kas pažeidė šias teisės aktų nustatytas taisykles, jeigu dėl to atsirado sunkių padarinių aplinkai, baudžiamas bauda arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki šešerių metų.

ELTA primena, kad gaisras Panerių gatvėje 56 esančiame automobilių sąvartyne kilo trečiadienio vakarą. PAGD teigimu, pranešimas apie gaisrą gautas 18.32 val. Ugniagesiai informavo, kad atvira liepsna degė apie 5 tūkst. kvadratinių metrų plotas.

Ketvirtadienio rytą, 5.32 val., paskelbta, kad automobilių laužyne kilęs didelis gaisras likviduotas. Įvykio vietoje naktį dirbo apie 60 sostinės ugniagesių.

Ugniagesiams pavyko nuo ugnies apsaugoti tris pastatus, kurie yra sandėliavimo ir pramoninės paskirties, išsaugotas įmonės keltuvas ir metalo smulkintuvas.

Įvykio vietoje visą laiką budėjo medikų ekipažai, taip pat dirbo savivaldybės, policijos, įmonės atstovai, aplinkosaugininkai.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento atstovas Donatas Gurevičius ketvirtadienio vakarą Eltai sakė, kad jau atidarytas eismas Panerių gatve, ugniagesių pajėgos gaisravietėje mažinamos.

„Mažinam savo pajėgas, nes nebėra tokio poreikio, dar po ekipažų su šešetu-septynetu ugniagesių paliksime tikriausiai keletui valandų, po truputį išvažinėjam iš gaisravietės, renkamės įrangą“, – Eltai sakė D. Gurevičius



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių