Quantcast

Š. Gustainis prašo palikti išteisinamąjį nuosprendį politinės korupcijos byloje

„MG Baltic“, pakeitusios pavadinimą į „MG grupė“ politinės korupcijos byloje išteisintas buvęs Seimo narys ir Vilniaus savivaldybės politikas Šarūnas Gustainis prašo palikti šį pirmosios instancijos teismo nuosprendį.

Buvęs liberalas prokuratūros kaltinamas už „MG Baltic“ naudingų sprendimų priėmimą Seime paėmęs beveik 9 tūkstančių eurų kyšį

„Vilniaus apygardos teismo nuosprendis mano mano atžvilgiu yra teisėtas ir pagrįstas, jis tinkamai įvertino įrodymų visumą. Aš nepadariau jokių nusikalstamų veikų, nėra nei veiksmų, nei kyšio“, – per Apeliacinio teismo posėdį ketvirtadienį sakė Š. Gustainis. Jis taip pat prašė atmesti prokuroro skundą.

Ketvirtadienį išteisintasis Š. Gustainis po ilgos pertraukos pasirodė Apeliacinio teismo posėdyje, iki tol posėdžiuose dalyvaudavo tik jo advokatas, išteisintajam teismas leido nedalyvauti anksčiau vykusiuose posėdžiuose.

Vilniaus apygardos teismo nuosprendis mano mano atžvilgiu yra teisėtas ir pagrįstas, jis tinkamai įvertino įrodymų visumą.

„Praėjus beveik aštuoneriems metams nuo tyrimo pradžios, nerandu atsakymo, kodėl aš dar procese. Nejaugi vien dėl to, kad buvau vienos partijos nariu. Šiame procese pažeistos mano teisės į nešališką ir teisingą teismą, prokuroras šališkas ir neobjektyvus“, – per posėdį sakė Š. Gustainis, teigdamas, kad valstybės kaltintojas, prokuroras Justas Laucius „ciniškai manipuliuoja teiginiais“.

Išteisintam eksparlamentarui Š. Gustainiui prokuratūra už kyšininkavimą siūlo skirti daugiau nei 28 tūkst. eurų baudą, išieškoti dar 8,7 tūkst. eurų kaip netiesiogiai gautą kyšį, bei atimti teisę eiti pareigas viešajame ar privačiame sektoriuje penkerius metus.

Manoma, kad kyšis buvo užmaskuotas kaip parama viešajai įstaigai – Taikomosios politikos institutui.

Š. Gustainis, 2020 metais duodamas parodymus teismui yra sakęs, kad kaltinimai jam ėmus užslėptą kyšį iš koncerno „MG Baltic“ mainais už Vartojimo kredito įstatymo pataisas yra „laužti iš piršto“.

„Dėl vartojimo kreditų – veiksmai įėjo į mano kompetenciją, nenustatyta, kad aš veikiau prieš valstybės interesus ir pažeidžiau Konstituciją“, – ketvirtadienį Apeliaciniam teismui sakė Š. Gustainis.

Taip pat anksčiau duodamas parodymus teisme buvęs politikas teigė, kad „MG Baltic“ paramą institutui teikė nuo 2010-ųjų, o „MG Baltic Media“ 2015-aisiais skirti 8,7 tūkst. eurų buvo „paskutinė kada nors Taikomosios politikos institutui skirta parama“. Jis pats apie koncerno sprendimą skirti paramą sakė nieko nežinojęs.

Vyriausioji rinkimų komisija yra pripažinusi, kad Taikomosios politikos instituto 2016-ųjų sausį-balandį organizuoti mokymai „Ready to Win", kuriuose didžiausią mokymų dalyvių dalį sudarė Liberalų sąjūdžio nariai, buvo daugiau nei 45 tūkst. eurų vertės nepiniginė auka šiai partijai.

„MG Baltic“, pakeitusios pavadinimą į „MG grupė“ politinės korupcijos bylos nagrinėjimas Apeliaciniame teisme eina į pabaigą, savo ginamąsias kalbas sako išteisintųjų gynėjai. Savo pasisakymus jau yra baigę abu išteisintojo R. Kurlianskio gynėjai, ginamąją kalbą pasakė išteisintojo Eligijaus Masiulio advokatas Ruslanas Boiko, išteisintasis Seimo narys Vytautas Gapšys ir jo advokatas Mindaugas Barkauskas, Š. Gustainis ir jo advokatas Aleksandras Doroševas.

Apeliacinis teismas „MG grupės“ byloje iš viso nagrinėja keturis skundus. Visus kaltinamuosius išteisinusį pirmos instancijos teismo nuosprendį be prokuroro Justo Lauciaus apskundė E. Masiulio gynėjas, du skundus pateikė R. Kurlianskio advokatai.

Išteisintieji prašo teismo netinkamais pripažinti žvalgybos surinktus duomenis.

Vilniaus apygardos teismas visus kaltinamuosius prieš metus – pernai balandžio 19 dieną – išteisino kaip nepadariusius veiksmų, turinčių nusikalstamos veikos požymių.

Birželį numatyti dar keli bylos posėdžiai, toliau posėdžiai vyks rugsėjo 5 ,18 ir 25 dienomis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ALGIRDAS.

ALGIRDAS. portretas
Šis teismų maratonas parodo lietuvos teismų neįgalumą , tada jau nebuvo galima grynais atsiskaityti didesne kaip 5000 litų , o čia eina šimtais tūkstančių .IR VSIO ZAKONNO .

na

na portretas
niekaip nesuprantu net man runkeliui aisku kad taip duodamas kysis,o teisesauga niekaip negali irodyti,uz tat zmogu kuris susparde daug zalos atnesusia stirna iskart runkeliai pasmerke net sumust grasina.o matijosaitis tai tikrai kysiu neima brendzio dezutese.

Apie kaunasudi

Apie kaunasudi portretas
Kas tie 9 tukstanciai?! Korumpuoto sudo, rusofilo ir kauno mero matijosaicio kysys siekia 140 tukstanciu.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių