Quantcast

Romų tabore – policijos reidai ir kratos: įkliuvo taboro autoritetas

  • Teksto dydis:

Tabore ir jo prieigose policija sulaikė ir kvaišalus platinusius, ir juos vartojusius asmenis.

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Vilniaus miesto antrojo policijos komisariato pareigūnams įkliuvo asmenys, neteisėtai disponavę narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis. Visi jie atsidūrė už grotų. Moteriai, platinusiai narkotines medžiagas, skirta griežčiausia kardomoji priemonė – suėmimas vienam mėnesiui. Pradėti ikiteisminiai tyrimai.

Dar gegužės pabaigoje žemutiniame tabore sulaikyta romų tautybės moteris, gimusi 1976 m., kuri pardavė 4 dozes narkotinių medžiagų jas vartojančiam vyrui. Vėliau sulaikytoji iš savo apatinių drabužių ištraukė ir policijos pareigūnams atidavė maišelį, kuriame buvo 29 vadinamieji „čekiai“ ‒ folijos lankstinukai su narkotinėmis medžiagomis. Viena tokia dozė kainuoja 6 eurus. Moteris pareigūnams papasakojo jau seniai vartojanti narkotines medžiagas, o nuo 18 metų minanti ir įkalinimo įstaigų slenksčius. Narkotines medžiagas, už kurių platinimą ji praleido ne vienerius metus nelaisvėje, pardavinėja iš nevilties, artimųjų neturi, o narkotikams pinigų kitaip užsidirbti negali. Ji jau prarado viltį gyventi kitaip ir žino, kad jos laukia ilgi metai už grotų, tačiau tikisi, kad nelaisvėje pavyks atsikratyti priklausomybės narkotikams.

Vilniaus miesto antrajame policijos komisariate pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti arba neteisėto disponavimo labai dideliu narkotinių ar psichotropinių medžiagų kiekiu bei neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis be tikslo jas platinti. Įtariamajai paskirta griežčiausia kardomoji priemonė – suėmimas vienam mėnesiui.

Birželio 5 d. tabore Vilniaus miesto antrojo policijos komisariato pareigūnams įkliuvo narkotines medžiagas vartojantis vyras, gimęs 1984 m. Jis, tik pastebėjęs pareigūnus, išmetė folijos lankstinuką su narkotinėmis medžiagomis. Kaip paaiškėjo, narkotines medžiagas jis įsigijo iš vyro, gimusio 1982 metais.

Pasitelkus į pagalbą sostinės policijos Viešosios tvarkos valdybos Mobilios kuopos pareigūnus, tabore atliktos kratos. Kratų metu, pasak Vilniaus apskrities policijos pranešimo, buvo rasta ir paimta 45 folijos lankstinukai su narkotinėmis medžiagomis, priemonės narkotinėms medžiagoms fasuoti, 370 eurų, gautų nusikalstamu būdu. Sulaikytas romų tautybės vyras, gimęs 1965 m., tabore laikomas autoritetu, neseniai išėję iš įkalinimo įstaigos, kur praleido 4 metus už narkotinių medžiagų platinimą, bei jo sūnus, gimęs 2000 m., sulaikytieji uždaryti į areštinę.

Vilniaus miesto antrajame policijos komisariate pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti arba neteisėto disponavimo labai dideliu narkotinių ar psichotropinių medžiagų kiekiu bei neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis be tikslo jas platinti.

Tą pačią dieną ant geležinkelio bėgių policijos pareigūnai sulaikė du vyrus, gimusius 1980 m. ir 1982 m., pas kuriuos paviršinės apžiūros metu rasta po 2 folijos lankstinukus su narkotinėmis medžiagomis. Už disponavimą narkotinėmis medžiagomis abu vyrai atsidūrė areštinėje, pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis be tikslo jas platinti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Istorijos Mokytoja

Istorijos  Mokytoja portretas
Tai yra vargšai pabėgėliai , mylėkim juosius , yhaha . Per 60 metų puikiai integravosi , moka PVM , yra tikri šviesuoliai . Yha ha aaaaa.O kiek jųjų vadovauja kolektyvams , apgynė mokslinius vardus . Intelektalai . Y ha . h. A. O kaip puikai tvarko aplinką . Y haha .

kauniete

kauniete portretas
Nausedai nepriklauso cigonus su narkotikais gaudyti;tai turi atlikti premjeras ,su policija, Daug metu vyriausybes zino ,ta kirmeliu cigonu sanburio vieta ,,;turetu pastatyti kampingus [viduryje miesto,]ir rodyti tuos tinginius nusikaltelius ,,o dabartinius cigonu taboro[be arkliu!!]] lushnynus sulyginti ,,uzbarstant chlorkalkemis,,Tai kas ten vyksta sostineeeeje ==n e a t l e I s t I n a..nusikalstama.

Antonas

Antonas portretas
Jie tik smulmenas parodo visi cia atkatus gauna is to taboro tiek policija tiek seimas senai jau butu uzdarytas net kamto reikia tegul jaunimas zlunga ziauru
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių