Quantcast

„Rimi“ apsaugininką pašovęs vyras kaltės nepripažįsta: tai buvo būtinoji gintis

Ketvirtadienį Vilniaus miesto apylinkės teisme sprendžiama, ar suimti „Rimi“ apsaugininką pašovusį vyrą mėnesiui. Įtariamojo advokatas teigė, kad tam nėra pagrindo, nes incidentas esą įvyko ginantis.

„Mūsų pozicija yra tokia, kad nėra jokių pagrindų suėmimo skyrimui ir taikymui, ir kad toks prokuroro pareiškimas turi būti atmestas. Šiandien (ketvirtadienį – aut. past.) teismui pateikėme savo motyvus“, – sakė įtariamo vyro gynėjas Renaldas Baliūtis.

Pasak advokato, jis savo kaltės nepripažįsta, nes tai buvo būtinoji gintis. „Buvo užpultas apsaugos darbuotojo, todėl ir nepripažįsta“, – kalbėjo jis.

R. Baliūtis pridūrė plačiau nekomentuosiantis įvykio aplinkybių, nes trečiadienį pats įtariamasis pateikė nuoseklius paaiškinimus, kaip ir kas vyko.

Pasak jo, ar teismas tenkins prokuratūros prašymą jo ginamąjį suimti mėnesiui, turėtų paaiškėti spalio 21-osios popietę.

Primename, kad trečiadienį, po įtariamojo apklausos prokuroras paprašė teismo Vilniaus „Rimi“ parduotuvėje apsaugininką pašovusį vyrą suimti mėnesiui.

Tyrimas dabar atliekamas pagal Baudžiamojo kodekso 135 straipsnį – dėl sunkaus sveikatos sutrikdymo kitų žmonių gyvybei pavojingu būdu, dėl nukentėjusiojo tarnybos pareigų vykdymo.

Įtariamasis spalio 19 d., iš karto po incidento „Rimi“ parduotuvėje, buvo uždarytas į areštinę. Čia jis bus laikomas 48 valandas.

Konfliktas dėl apsauginės veido kaukės nedėvėjimo kilo spalio 19 d. L. Asanavičiūtės gatvėje esančioje parduotuvėje „Rimi“.

„16.15 val. įvyko konfliktas tarp apsaugos darbuotojo ir pirkėjo dėl apsauginės veido kaukės. Konflikto metu pirkėjas panaudojo teisėtai laikoma „Glock“ pistoletą ir apsaugos darbuotojui peršovė koją“, – teigė Policijos departamento atstovas spaudai Ramūnas Matonis.

Policijos duomenimis, 1983 metais gimęs apsaugos darbuotojas buvo išgabentas į Respublikinę Vilniaus universitetinę ligoninę, jo gyvybei pavojus negresia. 1979 metais gimęs įtariamasis sulaikytas, ginklą paėmė policijos pareigūnai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

paliko darbo vietą be priežiūros

paliko darbo vietą be  priežiūros portretas
ar jis gatvėj achranykas? nevykėlis pasijuto reikšmingu...daug jų tarpe baisuoklių

Ainoras

Ainoras portretas
Reikia, būtina, privaloma! Sukurti precedentą. Tie kaimiečiai achranikai nagli kaip tankai ir jaučiasi dievais. Jei prie manęs lygioj vietoj ргіsіpіsіnėtų, tai pirmas šūvis - įspėjamasis, o jau antras - kontrolinis, į kaktą. Geriau jau atsėdėti už tai, kad gynei savo garbę, bet neleist iš savęs tyčiotis visuomenės atmatoms.

Stal

Stal portretas
Viskas čia normalu kad žmogus vaikšto su ginklu jeigu turi tam leidimą. Visokių priežasčių gali būti, gal dirba sferoje kur kažkokie nusikaltėliai norėtų pagauti išeinantį iš namų ar parduotuvės. Tai kad jis turėjo ginklą jo kaltu nepadaro, o tas faktas kad apsauginis buvo pašautas jau ne jo darbo teritorijoje, liudija kad žmogus šalinosi, bet buvo persekiojamas, taip kad per mažai čia informacijos pateikta per visus šituos žiniasklaidos kanalus. Tikrai tikiu kad gorila bandė jį pulti, o jeigu jis ne Vandamas tai jam tik tas ir beliko, kalti kulką gorilai į koją kad neutralizuoti. Būtų norėjęs užlenkti, ne į koją būtų šovęs.
VISI KOMENTARAI 64

Galerijos

Daugiau straipsnių