Pereiti į pagrindinį turinį

Restorane konfliktą sukėlęs Vilniaus prokuroras atsipirko vos 300 litų bauda

2013-09-03 06:27 diena.lt inf.
Ministerija į ES Bendrojo Teismo teisėjus siūlo E. Bieliūną
Ministerija į ES Bendrojo Teismo teisėjus siūlo E. Bieliūną / T. Lukšio / BNS nuotr.

Vilniaus miesto apylinkės teismas buvusiam Vilniaus apygardos prokuratūros prokurorui Audriui Pėstininkui antradienį skyrė 300 litų baudą dėl konflikto sostinės restorane.

Jis nubaustas dėl pasipriešinimo policijos pareigūnui ir policijos pareigūno garbės bei orumo įžeidimo. Teismo pranešime teigiama, kad pristatytas į policijos komisariatą A.Pėstininkas elgėsi įžūliai, atsisakė tikrintis girtumą, vedamas į tarnybinį automobilį, keikė policijos pareigūnus necenzūriniais žodžiais, juos įžeidinėjo.

Per teismo posėdį A.Pėstininkas kaltu prisipažino ir gailėjosi.

Dėl chuliganizmo teismas vyrą išteisino. 

"Nėra objektyvių įrodymų, patvirtinančių, kad A.Pėstininkas anksčiau minėtame bare įžeidžiamai kibo prie baro lankytojų, keikėsi necenzūriniais žodžiais ar elgėsi chuliganiškai", - rašoma teismo pranešime spaudai.

Nutarimas per 20 dienų nuo jo priėmimo dienos gali būti skundžiamas Vilniaus apygardos teismui.

Nuo rugpjūčio A.Pėstininkas nebeina Vilniaus apygardos prokuratūros prokuroro pareigų, BNS informavo prokuratūroje.

Konfliktas viename Vilniaus senamiestyje esančiame restorane kilo balandį.

Su A.Pėstininku restorane taip pat buvęs Klaipėdos teisėjas Darius Kurpavičius anksčiau buvo išteisintas - teismas nusprendė, kad nėra objektyvių įrodymų, jog D.Kurpavičius padarė nedidelį chuliganizmą.

Tuomet A.Pėstininkui nustatytas daugiau nei 3 promilių girtumas. Imunitetą turinčio teisėjo D.Kurpavičiaus policiją į komisariatą nevežė ir girtumo netikrino.

Gegužę generalinio prokuroro Dariaus Valio įsakymu A.Pėstininkui skirta tarnybinė nuobauda - pastaba. Tokią nuobaudą skirti pasiūlė Prokurorų etikos komisija, išnagrinėjusi pareigūno galbūt neetišką elgesį viešoje vietoje.

Prokurorų etikos komisija konstatavo, kad A.Pėstininko, kaip valstybės pareigūno, elgesys to įvykio metu buvo nesuderinamas su duota priesaika saugoti gerą prokuroro vardą.