Quantcast

R. Paksas dėl ligos neatvyko į savo bylos posėdį

Korupcijos byloje kaltinamas europarlamentaras Rolandas Paksas trečiadienį dėl ligos neatvyko į Vilniaus apygardos teismo posėdį.

Teisėja Virginija Pakalnytė – Tamošiūnaitė informavo, kad gauta poliklinikos pažyma, jog kaltinamasis sega kovo 1-8 dienomis.

Bylos nagrinėjimą teismas ketina tęsti balandžio 9 dieną, planuojama tęsti ekspertės apklausą.

Prokurorai įtaria, kad 2015 metų rugpjūčio pabaigoje būdamas „tvarkiečių“ lyderiu R. Paksas pažadėjo paveikti statybos inspektorius dėl leidimo naudoti parduotuvę ir susitarė priimti 15 tūkst. eurų kyšį iš G. Vainausko. Abu asmenys kaltinami dėl prekybos poveikiu.

Anot Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT), duomenų apie tai, kad pinigai būtų perduoti, atliekant ikiteisminį tyrimą negauta, tačiau nusikaltimui kvalifikuoti pakanka susitarimo ir pažado.

Teisėsauga įtaria, kad už kyšį R. Paksas turėjo paveikti statybų inspektorius, jog šie kuo skubiau, nesudarydami procedūrinių kliūčių, leistų naudoti naują parduotuvę „Norfa“ Prienuose. Teisėsauga nurodo, kad statant parduotuvę buvo pažeidimų, tačiau jie pašalinti.

G. Vainauskas ir R. Paksas kaltę neigia. Pernai prasidėjus bylos nagrinėjimui teisme G. Vainauskas žurnalistams sakė, kad jis vykdė žurnalistinį tyrimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Chm: "R. Paksas dėl ligos neatvyko į savo bylos posėdį" - ką, pilvą paleido, teko tapšnojimu užsiimt?.. :s
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių