Quantcast

Prokurorui J. Rėksniui teismas sušvelnino nuobaudą, skyrė pastabą

Vilniaus apygardos administracinis teismas pirmadienį sušvelnino tarnybinę nuobaudą prokurorui Juliui Rėksniui.

„Vietoje papeikimo skirta pastaba“, – BNS sakė teismo atstovas Audris Kutrevičius.

Teismas pripažino, kad papeikimas buvo neproporcinga nuobauda, o prokuroras J. Rėksnys negalėjo įrodyti savo teiginių, todėl jo elgesys bet kokiu atveju yra netoleruotinas ir nepateisinamas.

Teismas atsižvelgė, kad ilgametę patirtį turintis prokuroras neturi galiojančių nuobaudų, yra ne kartą skatintas, gerbiamas prokurorų bendruomenėje.

J. Rėksnys nesutiko su nuobaudos skyrimu, dėl jos bylinėjosi kelerius metus.

Papeikimą Vilniaus apygardos prokuratūros Pirmojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus vyriausiajam prokurorui J. Rėksniui tuometinis generalinis prokuroras Evaldas Pašilis buvo skyręs už jo pasisakymą 2019 metų gegužę vykusioje Seimo komisijoje dėl galimos neteisėtos įtakos politiniams procesams.

Prokurorų etikos komisija tų metų rugpjūtį priėmė nutarimą, jame konstatavo, kad J. Rėksnys, paminėdamas Seimo komisijai susitikimą su Druskininkų meru Ričardu Malinausku ir jo metu aptartą teisinį procesą dėl vadinamojo Vijūnėlės dvaro bei reikšdamas abejones dėl proceso pagrįstumo ir šališkumo, pažeidė Prokurorų etikos kodekso nuostatas.

Komisijos teigimu, J. Rėksnys pats nebuvo „Vijūnėlės dvaro“ teisinio proceso dalyvis ir kalbėdamas Seimo komisijai rėmėsi iš esmės vien tik R. Malinausko pasakojimu.

Tuometinis generalinis prokuroras J. Rėksnį dėl jo pareiškimų apie politikų esą darytą įtaką teisėsaugai taip pat buvo pažeminęs pareigose. J. Rėksnys tuomet paskirtas specializuoto skyriaus prokuroru, sumažintas jo atlyginimas. Vėliau teismo sprendimu prokuroras grąžintas į pareigas.

J. Rėksnys prokuratūroje dirba apie 30 metų, yra tyręs ne vieną sunkų nusikaltimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių