Quantcast

Prokuroratūra siekia buvusių Vilniaus OMON vadovų teismo už akių

  • Teksto dydis:

Generalinė prokuratūra trečiadienį pranešė skųsianti Vilniaus apygardos teismo sprendimą kol kas nepradėti už akių nagrinėti buvusių sovietų Specialiosios paskirties milicijos būrio (OMON) Vilniuje vadovų Boleslavo Makutynovičiaus ir Vladimiro Razvodovo bylos.

Šie asmenys, kuriuos Rusija išduoti atsisako, kaltinami 1991 metais Lietuvoje vykdę nusikaltimus žmoniškumui ir karo nusikaltimus.

Prokuratūra teigia nesutinkanti su Vilniaus apygardos teismo sprendimu, kad kaltinamųjų aktų nuorašai turėjo būti įteikti "į rankas". Prokurorai mano, kad pakanka to, jog besislapstantiems asmenims kaltinimai rusų kalba išsiųsti Rusijos generalinei prokuratūrai ir pateikti gynėjams.

Lietuvos teisėsauga teigia byloje atskleidusi 16 Lietuvos pasienio postų užpuolimo, ginklų grobimo, žmonių sužalojimo bei apšaudymo epizodų.

Nukentėjusiaisiais ir civiliniais ieškovais pripažinti 39 asmenys, dauguma jų – Lietuvos piliečiai.

"Tyrimo metu ne kartą buvo kreiptasi į Rusijos Federacijos generalinę prokuratūrą, tačiau vienintelis 2012 metais gautas atsakymas tik patvirtino, kad šioje byloje neketinama bendradarbiauti ir vykdyti teisinės pagalbos prašymus", - rašoma trečiadienį paskelbtame Generalinės prokuratūros pranešime.

1991 metų sausį Sovietų Sąjungos kariniams daliniams šturmuojant Vilniaus televizijos bokštą bei Radijo ir televizijos komiteto pastatą, žuvo 14 žmonių, 31 buvo sunkiai sutrikdyta sveikata, daugiau nei 1000 buvo kitaip sužaloti.

Tų pačių metų liepos 31-ąją Medininkų muitinės poste buvo nužudyti septyni policijos ir muitinės pareigūnai, saugoję sovietų tuomet dar nepripažintos Lietuvos valstybės sieną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

バーバリー ストール

バーバリー ストール portretas
【送料無料】バーバリー キッズ ダッフルコート,バーバリー マフラー 洗濯,バーバリー レディース スーツ,バーバリー ブラックレーベル 有楽町,バーバリーブラックレーベル カードケース,バーバリー ハンカチタオル,バーバリー バッグ 2011,バーバリーロンドン サイズ ...

バーバリー アウトレット

バーバリー アウトレット portretas
ダウン来てる人もまだまだ多いのでいいのではないでしょうか?今年初めて春コートを買いましたが、今までずっと冬コートで過ごしてましたよ。ファーがついてたらファーなどは取って着ていました。

バーバリー トレンチコート

バーバリー トレンチコート portretas
バーバリー(BURBERRY)(レディースコート)の通販サイトを探すなら全国のネット通販ショップをまとめて検索。バーバリー(BURBERRY)( レディースコート)の商品が簡単に探せます。
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių