Quantcast

Prokuratūra pradėjo tyrimą dėl infekcijų pažeidimų Vilniaus klinikinėje ligoninėje

Vilniaus apygardos prokuratūra trečiadienį pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl galimo kovos su epidemijomis ar užkrečiamomis ligomis taisyklių pažeidimo bei tarnybos pareigų neatlikimo Vilniaus miesto klinikinėje ligoninėje.

Kaip pranešė prokuratūra, toks sprendimas priimtas išnagrinėjus antradienį gautą Nacionalinio visuomenės sveikatos centro pareiškimą dėl šioje gydymo įstaigoje nustatytų visuomenės sveikatos saugą reglamentuojančių teisės aktų pažeidimų, manoma, turėjusių įtakos COVID-19 infekcijos išplitimui.

„Tyrimo metu bus kruopščiai ištirti visi pateikti duomenys dėl galimų teisės aktų pažeidimų užtikrinant ligoninės personalui saugias darbo sąlygas bei užkertant kelią viruso COVID-19 plitimui tarp ligoninės personalo bei pacientų“, – skelbia prokuratūra.

Įtarimai šiame ikiteisminiame tyrime niekam nepareikšti.

Ikiteisminiam tyrimui vadovauja Vilniaus apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras, jį pavesta atlikti Specialiųjų tyrimų tarnybos Vilniaus valdybos pareigūnams.

Koronavirusu užsikrėtė 40 žmonių

Per praėjusią parą koronavirusą nustačius dar keturiems Vilniaus miesto klinikinės ligoninės darbuotojams, bendras patvirtintų atvejų skaičius įstaigoje išaugo iki 40.

Kaip spaudos konferencijoje sakė NVSC Vilniaus departamento Užkrečiamųjų ligų valdymo skyriaus vedėja Ginreta Megelinskienė, vienas iš keturių naujų atvejų užfiksuotas Fizinės medicinos ir reabilitacijos skyriuje.

Anot jos, iki šiol personalo užsikrėtimai buvo nustatomi tik Vidaus ligų ir Intensyvios terapijos skyriuose.

„Dėl to ir buvo teiktas siūlymas ištirti visus įstaigoje dirbančius asmenis, kad nebūtų per ilgą laiką išsitęsęs ištyrimas ir momentiškai matytume esamą situaciją. Nuogąstavome, kad gali būti ir daugiau, ypatingai atsižvelgiant į situaciją dėl komandų sudarymo“, – kalbėjo NVSC atstovė.

„Vis dėlto, neaišku, su kuo susijęs šis atvejis. Galbūt siejasi ir su tais pačiais skyriais, gal siejasi su kitais židiniais. Mes juk matome ir daugiau židinių. Nė vieno varianto negalime atmesti“, – pridūrė ji.

Anot G. Megelinskienės, ligoninėje koronavirusu iš viso užsikrėtė 19 darbuotojų bei 21 pacientas. Iš jų devyni pacientai mirė, tačiau COVID-19 kaip mirties priežastis įvardinta septyniems.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių