Quantcast

Prokuratūra nutraukė tyrimą dėl Neryje rasto migranto: nėra duomenų, kad mirtis – smurtinė

  • Teksto dydis:

Prokuratūra trečiadienį pranešė, kad išnagrinėjus ir įvertinus ikiteisminio tyrimo metu gautų duomenų visumą, Vilniaus apylinkės prokuratūroje priimtas sprendimas nutraukti ikiteisminį tyrimą dėl Neryje rasto, kaip įtariama, neteisėto migranto kūno.

Tyrimas buvo pradėtas pernai rugpjūčio pabaigoje radus žmogaus kūną Neries upėje, netoli sienos su Baltarusija.

Ikiteisminio tyrimo metu atlikus DNR tyrimą, nustatyta, kad mirusysis – 32 metų Šri Lankos pilietis.

Pasak prokuratūros, nutarime nutraukti ikiteisminį tyrimą nurodoma, jog tyrimo metu negauta faktinių objektyvių duomenų, patvirtinančių, jog asmens mirtis buvo smurtinio pobūdžio, o tai patvirtina Valstybinės teismo medicinos specialisto išvada, liudytojų parodymai, kita bylos medžiaga. Valstybinės teismo medicinos tarnybos specialisto išvadoje nurodoma, kad tikslios mirties priežasties negalima nustatyti dėl rasto kūno būklės.

Kaip teigiama pranešime, atliekant tyrimą gauta duomenų, kad Šri Lankos pilietis buvo bandęs anksčiau neteisėtai patekti į Lietuvą, tačiau „vadovaujantis galiojančiais teisės aktais grąžintas atgal į Baltarusiją“.

„Tuo metu jo sveikatos būklė buvo gera“, – teigia prokuratūra.

Nutarime nutraukti ikiteisminį tyrimą nurodoma, kad Šri Lankos piliečio kūnas rastas maždaug 857 metrų atstumu nuo Baltarusijos-Lietuvos valstybės sienos. Neatmetama galimybė, jog vyras, bandydamas neteisėtai patekti iš Baltarusijos teritorijos į Lietuvą per Neries upę, nuskendo.

„Konstatavus, kad asmens mirtis nebuvo smurtinė, jog tai buvo nelaimingas atsitikimas, prokuroras priėmė sprendimą nutraukti ikiteisminį tyrimą, nes nebuvo padaryta veika, turinti nusikaltimo ar baudžiamojo nusižengimo požymių“, – skelbia prokuratūra.

Prokuroro nutarimas nutraukti ikiteisminį tyrimą gali būti skundžiamas aukštesniajam prokurorui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių