Quantcast

Prokuratūra nutraukė tyrimą dėl COVID-19 plitimo Vilniaus miesto klinikinėje ligoninėje

  • Teksto dydis:

Prokuratūra trečiadienį pranešė nutraukusi ikiteisminį tyrimą dėl galimo kovos su epidemijomis ar užkrečiamomis ligomis taisyklių pažeidimo bei tarnybos pareigų neatlikimo Vilniaus miesto klinikinėje ligoninėje.

Pasak prokuratūros, toks sprendimas priimtas nustačius, kad nebuvo padaryta veika, turinti nusikaltimo ar baudžiamojo nusižengimo požymių.

„Nutarime nutraukti ikiteisminį tyrimą pažymima, kad ypač pavojingos ir užkrečiamos ligos COVID-19 plitimas dėl pačios ligos plitimo ypatybių, naujumo ir ypač didelio užkrečiamumo dažnais atvejais negali būti suvaldytas net ir taikant visus sveikatos apsaugos reikalavimus“, – teigia prokuratūra.

Ikiteisminis tyrimas buvo pradėtas praėjusių metų gegužę, gavus Nacionalinio visuomenės sveikatos centro pareiškimą dėl minėtoje gydymo įstaigoje nustatytų aplinkybių, manoma, lėmusių COVID-19 infekcijos išplitimą. Ikiteisminį tyrimą atliko Specialiųjų tyrimų tarnybos pareigūnai.

„Įvertinęs tyrimo metu surinktus duomenis, liudytojų parodymus, prokuroras konstatavo, kad nusikalstamos veikos, kurias įtarus buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas – nenustatytos“, – rašoma pranešime.

Pasak prokuratūros, nebuvo gauta duomenų, kad ligoninės darbuotojai būtų pažeidę kovos su epidemijomis ar užkrečiamosiomis ligomis taisykles ir būtent dėl šių pažeidimų sukėlę pavojų kitiems asmenims užsikrėsti.

Taip pat nenustatyta ir aplinkybių, pagrindžiančių ligoninės personalo galimą tarnybos pareigų neatlikimą: visi Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Vilniaus departamento nustatyti pažeidimai buvo operatyviai pašalinti, nurodymų vykdymas buvo savalaikis.

Ikiteisminis tyrimas buvo pradėtas, kai minėtoje ligoninėje COVID-19 buvo užsikrėtę apie 40 pacientų ir darbuotojų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių