Quantcast

Prokuratūra kreipėsi į teismą dėl savavališkų statybų Vilniaus senamiestyje

  • Teksto dydis:

Viešąjį interesą ginantis prokuroras kreipėsi į teismą dėl, manoma, neteisėtų statybų sostinės senamiestyje, penktadienį pranešė Vilniaus apygardos prokuratūra.

Jos teigimu, tyrimą dėl galimo viešojo intereso pažeidimo Pilies gatvėje prokuroras pradėjo įvertinęs žiniasklaidoje pateiktą informaciją.

„Tyrimo metu nustatęs, kad atliekant galimai savavališkos statybos darbus nekilnojamojo kultūros paveldo objektui UNESCO saugomoje teritorijoje – Vilniaus senamiestyje galėjo būti padaryta žala, o kompetentingos institucijos Kultūros paveldo departamentas bei Valstybinė teritorijų planavimo ir statybos inspekcija nesiima priemonių galimam viešojo intereso pažeidimui pašalinti, kreipėsi į Vilniaus miesto apylinkės teismą“, – teigiama prokuratūros pranešime.

Teismo prokuroras prašo panaikinti administracinius aktus, kurių pagrindu buvo įteisinti savavališkos statybos teisiniai padariniai.

Taip pat prašoma įpareigoti pastatų savininką, juos pastačiusių įmonių ir asmenų bei konkrečių valstybės institucijų lėšomis, nugriauti neteisėtai pastatytus kavinės-baro priestatus ir tarp jų stikliniu stogo uždengto vidinio kiemo patalpas.

Portalas delfi.lt pernai lapkritį rašė, kad adresu Pilies g. 10 esantys neteisėti pastatai atsirado prieš daugiau nei dešimtmetį. Neteisėti priestatai ir stikliniu stogu uždengtas kiemas pastatyti prie vieno seniausių, XVI amžiuje pastatyto, namo.

Kaip rašoma straipsnyje, stiklinis stogas virš kiemo buvo pastatytas pasinaudojus laikinu leidimu, o vėliau – visas kiemas įteisintas, kaip patalpa.

Anot portalo, šiame name 21-erius metus veikė viešbutis „Atrium“, kurį valdė Sakartvelo verslininkas Valerijus Gelašvilis.

2019 metų pabaigoje V. Gelašvilis pastatą už 4,5 mln. eurų pardavė nekilnojamojo turto plėtros bendrovei „Build me“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
o kur buvo uzpernai kada ten sienas griove,turbut miegojot,o dabar ten puse namo urva padare i kiema su stiklinem durim,tai pas lt visad tai,visad lauke kada pastatys o paskui patyliukais iteisina
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių