Quantcast

Profesionalus aktorius gesina realius gaisrus: tarp profesijų rado panašumų

  • Teksto dydis:

Agnius Marcinkevičius jau kelerius metus gesina gaisrus. Įdomu tai, kad pastarajam pasišventimui netrukdo aktoriaus specialybė, kurią vyras įgijo. Pasak jo, šios dvi veiklos turi panašumų – ugniagesio darbe kaip ir vaidyboje daug veiksmo, būtinas nuoširdumas ir žmogaus supratimas.

„Gera daryti gerus darbus. Džiaugiuosi, kad esu ten, kur turiu būti. Man patinka dirbti ugniagesiu gelbėtoju. Tai motyvuoja ne tik padėti žmogui nelaimėje, bet ir įgyvendinti kitas idėjas“, – sako Vilniaus priešgaisrinės gelbėjimo valdybos 3-ios komandos ugniagesys gelbėtojas A. Marcinkevičius, jau penktus metus gesinantis gaisrus ir atliekantis gelbėjimo darbus.

Kaip rašoma Valstybinės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos feisbuko profilyje, jis – ne vienintelis ugniagesys gelbėtojas, kuris yra ir profesionalus aktorius. Stebėtis tuo nereikia – ugniagesio gelbėtojo darbe irgi daug veiksmo, jame taip pat būtinas nuoširdumas ir žmogaus supratimas.

Pasak A. Marcinkevičiaus, ugniagesybą jis pasirinko ieškodamas stabilumo, kurio neužtikrino kūrybinis darbas. O įgyta aktoriaus specialybė ir toliau padeda atrasti save kino projektų srityje. Jo nuomone, kuo daugiau turi įgūdžių ir žinių, tuo įdomiau dirbti ir gyventi.

Pasiteiravus, kas labiausiai padeda užtikrinti žmonių saugumą, Agnius teigia, kad tuo turime rūpintis kiekvienas. „Juk jeigu saugiai elgiesi, toks pavyzdys užkrečia ir kitus. Žodžiu, jeigu norime būti saugūs, pasirūpinkime tuo, užuot laukę, kol tai padarys kiti“, – akcentuojama Valstybinės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos įraše.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių