Quantcast

Laisvės kalvą dažais apipylusiai mokytojai – vėl nemalonumai: sulaikė policija

  • Teksto dydis:

Vilniuje prie Trispalvės alėjos policija penktadienį sulaikė moterį, mojavusia vėliava. Policijos teigimu, siekta išaiškinti asmenis, kurie šią savaitę  užklijavo lipduką, žymintį buvusį Kazio Škirpos alėjos pavadinimą.

Anot policijos pranešimo, penktadienį pastebėta, jog prie alėjos renkasi asmenų grupė. Policija neturėjo duomenų, kad toje vietoje planuojamas mitingas, o atvykus patruliui, moteris pradėjo mojuoti vėliava.

„Paprašius prisistatyti ir pateikti savo dokumentus, moteris atsisakė tai padaryti, paaiškino, kad nori išreikšti savo valią. Moteris neprisistatė, nepateikė asmens dokumentų, atsisakė paaiškinti tam tikras aplinkybes, todėl siekiant nustatyti moters asmenybę, ištirti ir užkardyti teisės nusižengimus, susijusius su alėjos pavadinimo keitimu, ir tokius įvykius ateityje, 19.15 val. moteris buvo pristatyta į Vilniaus apskrities vyriausiąjį policijos komisariatą“, – teigiama pranešime.

Policijoje nustatyta moters asmenybė, paaiškėjo, kad tai lietuvių kalbos mokytoja, prieš kelis mėnesius dažais apipylusi Laisvės kalvą Lukiškių aikštėje, taip pat prieš kelias dienas buvo užfiksuota Nepriklausomybės alėjoje, kur buvo užkabintas lipdukas su buvusiu alėjos pavadinimu.

Policijoje moteris pareiškė, kad jai bloga, todėl buvo iškviesta greitoji medicinos pagalba, kuri 20.55 val. pristatė moterį į gydymo įstaigą. Vėliava liko policijos įstaigoje, ji bus grąžinta savininkei.

Medikams moteris paaiškino, kad ją sužalojo policijos pareigūnai.

Moteriai surašytas administracinių nusižengimų protokolas dėl pareigūnų nurodymų nevykdymo ir pareigūnų garbės ir orumo pažeminimo, sprendimą dėl to priims teismas.

Surinkta medžiaga tolimesniam tikslinimui perduota į 3-iąjį policijos komisariatą. Siekiant įvertinti pareigūnų veiksmus, Vilniaus apskrities policija taip pat atliks ir vidinį patikrinimą.

Diplomato bei karininko K. Škirpos vardo alėją sostinės savivaldybė liepos pabaigoje pervadino į Trispalvės alėją. Tokį sprendimą Vilniaus valdžia grindė viešai deklaruotomis K. Škirpos antisemitinėmis pažiūromis.

K. Škirpos atminimo įamžinimo gynėjai akcentuoja jo vaidmenį valstybingumui – jis 1919 metais sausio 1-ąją kartu su kitais Lietuvos savanoriais Gedimino pilies bokšte iškėlė Lietuvos trispalvę, ėjo svarbias diplomatines pareigas tarpukariu ir priešinosi sovietų okupacijai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jonas

jonas portretas
Rusė policininkė tikrai tarnauja buvusiems okupantams,kad moterį žaloja už trispalvės turėjimą.Kur mes nusiritom kad okuoantų palikuonys vėl kelia galvas ir leidžia į darbą rankas prieš lietuvę patriotę

jk

jk portretas
Sumautos mentės kvepia sovietmečiu,už mojavimą valstybine vėliava į areštinę.Visiška policijos savivalė.O pagal kokį įstatymą žmogus mieste privalo turėti dokumentus? tokio nėra.Džiaugiuosi ,kad Lietuvoje dar liko patriotų,o mentai ir savivaldybė aiškūs okupantų kolaborantai

praeivis.

praeivis. portretas
Idomu,kaip reaguos mokyklos kolektyvas del tokio elgesio sios vadinamos mokytojos?Tai pansu,kad si moterel pamete proteli,mylek nors ir ozy ar asilena,bet tai neleidzia viesumoje elgtis sakyciau labai itartina?Kas zino kuo pasibaigtu tas mojavimas,iseik prie namo ir mojuok nuo ryto lyg vakaro,o kam provokuoti,tai panasu i siza?
VISI KOMENTARAI 30

Galerijos

Daugiau straipsnių