Quantcast

Smūgis narkomafijai: per didžiulę operaciją policija rado net granatsvaidžių

Šią savaitę slaptos operacijos metu buvo sulaikyti penkiolika narkotikų ir šaunamųjų ginklų prekyba įtariamų asmenų, kratų metu paimta daugiau nei penki kilogramai skirtingų narkotinių medžiagų ir keli granatsvaidžiai, penktadienį pranešė Vilniaus apskrities policija.

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininko Sauliaus Gago teigimu, iš viso atlikta 40 kratų Tauragės, Alytaus, Kauno, Šiaulių bei Vilniaus apskrityse, operacijose dalyvavo daugiau nei 110 policijos pareigūnų, pasitelkta ir antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras“ bei Mobiliosios kuopos pareigūnų pagalba.

„Per kratas rasta tokie kiekiai narkotinių ir psichotropinių medžiagų: virš dviejų kilogramų amfetamino, virš vieno kilogramo heroino, virš dviejų kilogramų kokaino, virš tūkstančio tablečių „Subutex“. Taip pat išimta sovietinės gamybos granatsvaidžių RPG-18, toks kiekis, kuris baudžiamajame kodekse yra nustatytas kaip didelis, tai yra – daugiau negu trys“, – spaudos konferencijoje sakė Vilniaus apygardos prokuratūros vyriausiasis prokuroras Justas Laucius.

Taip pat pranešama, kad buvo išaiškinta ir kanapių auginimo laboratorija su jai pritaikyta specialia įranga.

Pasak J. Lauciaus, dėl dvylikos sulaikytųjų suėmimo yra kreiptasi į teismą, šešiems iš jų teismas jau skyrė suėmimą nuo dviejų iki trijų mėnesių.

Prokuroro ir Vilniaus apskrities policijos viršininko teigimu, dalis iš sulaikytųjų yra žinomi policijai, nes dalyvavo nusikalstamų gaujų veikloje ankstyvajame nepriklausomybės laikotarpyje.

Iš sulaikytų asmenų, devyni asmenys jau turi tą kriminalinę praeitį, yra teisti už vienus ar kitus nusikaltimus.

„Iš sulaikytų asmenų, devyni asmenys jau turi tą kriminalinę praeitį, yra teisti už vienus ar kitus nusikaltimus“, – sakė S. Gagas.

Pasak S. Gago, ikiteisminis tyrimas buvo pradėtas pagal du baudžiamojo kodekso straipsnius – dėl neteisėto šaunamųjų ginklų laikymo ir realizavimo bei neteisėtos prekybos narkotinėmis medžiagomis, bet tyrimo metu buvo nustatyta ir daugiau nusikalstamų veikų.

Tyrimą vykdo Vilniaus apygardos prokuratūros organizuotų nusikalstamų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jonas

Jonas portretas
Sekantį operaciją bus po 10 metų ir sakys kaip mes šaunei kovojam su narkotikų prekeiveis. Juokinga, narkotikais prekiauja vos ne kas antroj miestų gatvių, o sulaikė tik penkiolika, o peracijoj dalyvavo Net 125 pareigūnai, pamanykit kiek daug tinginių pajudino subines nuo kėdžių.Jie turėtų kas dieną tokias operacijas daryt. Bet negali, aukštesnį pareigūnai duok gauna už tą prekybą. Tokia maža tauta, o tvarkos nėra.

Jonas

Jonas portretas
Dar musu Policijai toli grazu iki Europinio lygio.Nieks nesipriesina o jie elgiasi kaip juos pultu kazkas.Rusiskas mentalitetas likes.

Halia

Halia portretas
Ale kaip nesusitvarko?
VISI KOMENTARAI 27

Galerijos

Daugiau straipsnių