Quantcast

Policija nustatė, kad Vilniuje nelegaliai prekiauta šventine pirotechnika

  • Teksto dydis:

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Viešosios tvarkos valdybos Prevencijos poskyrio pareigūnai, veikdami pagal prevencinių veiksmų planą „Pirotechnika-2018“, internete aptiko skelbimą, akivaizdžiai nelegaliai siūlantį įsigyti pirotechnikos gaminių.

Pareigūnų įtarimai pasitvirtino. Į sutartą susitikimą atvykusio pardavėjo automobilyje buvo rasta 13 rūšių, apie 150 vienetų įvairių gaminių, įtariama, šiuo metu turimais duomenimis, atvežtų iš užsienio. Pardavėjui gresia atsakomybė dėl neteisėto vertimosi komercine veikla.

Policijai žinomas ne vienas atvejis, kai žmonės nukenčia nuo nekokybiškos pirotechnikos gaminių, todėl pareigūnai primena, kad juos reikėtų pirkti tik nustatytose prekybos vietose iš licencijas turinčių pardavėjų.

Pasak Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato, gali būti, kad neatsakingo, nelegalaus pardavėjo netinkamomis sąlygomis laikyti, neatsargiai pervežami ar iš nepatikimo gamintojo įgyti pirotechnikos gaminiai potencialiai daug labiau pavojingi nei įprasti - o juk ir įprastiniai reikalauja itin didelio atsargumo juos naudojant.


Šiame straipsnyje: pirotechnikanelegali prekyba

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių