Quantcast

Po šūvio į benamį – griežtas papeikimas

  • Teksto dydis:

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato vadovybė šią savaitę paskyrė griežtą papeikimą benamį pašovusio policijos pareigūno partneriui, kuris nesiėmė priemonių užkirsti kelio kolegos daromam nusižengimui.

„Pareigūnui skirtas griežtas papeikimas, jokių kitų papildomų sankcijų netaikyta. Įsakymą dėl griežto papeikimo (antradienį) pasirašė tuo metu laikinai ėjęs įstaigos viršininko pareigas Antonis Mikulskis“, - BNS sakė Vilniaus apskrities policijos vyriausiojo policijos komisariato atstovas Paulius Radvilavičius.

Anot P.Radvilavičiaus, kol kas neapsispręsta dėl tarnybinės nuobaudos skyrimo tam pareigūnui, kuris pašovė benamį. Jam, anot policijos atstovo, gali būti paskirta „hipotetinė tarnybinė nuobauda“ - gali būti konstatuota, kad tarnybos metu jis padarė tarnybinį nusižengimą, nes pareigūnas jau išėjęs į atsargą.

Policijos Imuniteto valdyba anksčiau nustatė, kad pernai lapkričio 14 dieną pareigūnas, turėdamas jam išduotą automatinį ginklą „AKS-74U“, neįsitikino, kad ginklas neužtaisytas, nenustatė ginklo saugiklio į saugią padėtį ir dėl to, ginklui užkliuvus už kliūties ir nusispaudus nuleistukui, buvo atlikti trys šūviai. Pareigūnas, panaudojęs šaunamąjį ginklą, neinformavo apie tai policijos įstaigos budėtojo ir savo tiesioginio vadovo. Be to, pareigūnas į automato dėtuvę įdėjo asmeninius šaudmenis, kad nebūtų pastebėta, jog jis panaudojo ginklą.

Lapkričio 16 dieną pareigūnas parašė pareiškimą išeiti į pensiją. Jis išleistas į pensiją lapkričio 17 dieną Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininko Kęstučio Lančinsko įsakymu.

Tačiau į atsargą išėjusiam pareigūnui gresia baudžiamoji atsakomybė - dėl šio incidento atliekamas ikiteisminį tyrimas. „Kalašnikov“ automatu benamį peršovęs buvęs pareigūnas įtariamas piktnaudžiavimu tarnybine padėtimi. R.Matonis anksčiau BNS sakė, kad jeigu minimas asmuo bus nuteistas, jam nebus mokama pensija.

Tuo metu tarnybine nuobauda jau nubaustas pareigūnas „nesiėmė jokių priemonių užkirsti kelią savo kolegos daromam teisės akto nusižengimui“, teigė Imuniteto valdyba. Policijos departamento atstovas spaudai BNS patikslino, kad turėta omenyje, jog pareigūnas pats neinformavo budėtojo apie panaudotą automatinį ginklą.

Policijos departamento Imuniteto valdyba šiuo metu taip pat baigia tirti pareigūnų, iš kurių prieš porą mėnesių įtariamasis Igoris Molotkovas pagrobė „Kalašnikov“ automatą, galimus tarnybinius nusižengimus.


Šiame straipsnyje: benamisginklaisužeidėšūvis

NAUJAUSI KOMENTARAI

jeigu

jeigu portretas
apykaklelio reitingai po tokiu bajeriu NET "PAKILO" ...tai ir pavaldiniui atitinkamai tik papeikimas :)))
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių