Quantcast

Po riaušių prie Seimo – vėl policijos akiratyje: vilnietis įtariamas apiplėšęs porą

  • Teksto dydis:

Vilnietis, įtariamas riaušių prie Seimo organizavimu, įsisuko į nemalonumų karuselę – rugsėjo pabaigoje buvo sulaikytas, nes viename sostinės bute galimai apiplėšė vyrą ir moterį.

Pasak Vilniaus apskrities Vyriausiojo policijos komisariato (VPK) atstovės Loretos Kairienės, lemtingas įvykis įvyko rugsėjo 16 d. Vilniuje, Mechanikų gatvėje. Čia į butą vykstant išgertuvėms įėjo du nepažįstami vyrai. 

Jie nieko nelaukdami ėmėsi veiksmų – iš vieno ten buvusių sugėrovų – taip pat vyro, atėmė mobilųjį telefoną,  o mergina prarado turėtus pinigus.

Ikiteisminį tyrimą dėl plėšimo sostinės pareigūnai pradėjo rugsėjo 24-ąją. O po kelių dienų – rugsėjo 29 dieną, Vilniaus miesto 2-ojo policijos komisariato pareigūnams pavyko sulaikyti vieną šia nusikalstama veika įtariamą vyrą, gimusį 1987 metais.

Pasak Vilniaus apskrities VPK atstovės, jis įtariamas ir riaušių prie Seimo byloje. „Kiek žinau, jam yra pareikšti įtarimai, bet ikiteisminį tyrimą atlieka specializuotas kriminalinės policijos padalinys. Daugiau jokios informacijos neturime“, – sakė L. Kairienė. Taip pat šis vyras įtariamas ir dėl galimai anksčiau įvykdytų vagysčių ir kitų plėšimų atvejų

Primename, kad įtarimų dėl riaušių prie Seimo iš viso sulaukė 62 asmenys. Šiame tyrime nukentėjusiaisiais šiuo metu pripažinti 26 asmenys, du iš jų – Seimo nariai.

Riaušės prie parlamento rūmų Vilniuje kilo rugpjūčio 10-osios vakarą. Tą dieną apie 5 tūkst. žmonių buvo susirinkę prie Seimo išreikšti nepritarimą Vyriausybės planuojamiems ribojimams, skirtiems imuniteto nuo koronaviruso neturintiems ir nesitestuojantiems žmonėms.

Pasibaigus Seimo posėdžiui dalis protestuotojų užtvėrė išėjimus iš parlamento rūmų bei išvažiavimą iš vidinio Seimo kiemo. Pareigūnams ėmus juos atitraukti nuo pastato, kilo riaušės – į pareigūnus mėtyti buteliai, signalinės raketos, prieš protestuotojus panaudotos ašarinės dujos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Patvorinis valstietis

Patvorinis valstietis portretas
Lietuva tapo pasalpiniu valstieciu luomo valstybe. Laikas nutrauti "bedarbio" pasalpas, kad neissilavine patvoriniai valstieciai isstiptu.

Lauri !

Lauri ! portretas
Matau kad guglo vertėjas pas tave gerokai šlubuoja... :-DDD

Beprotis konservatorius

Beprotis konservatorius portretas
"Kauno diena" vėl domisi vilniečiais, tačiau visiškai nesidomi, kad per seksualinių mažumų eitynes Kaune buvo tyčiojamasi iš Kauno miesto simbolių...Kodėl? Kas pataria nesidomėti?
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių