Quantcast

Po gaisro liko tik plikos namo sienos: artimieji tikisi Kalėdų stebuklo

Sekmadienį ugnies liepsnos nepataisomai sunaikino Trakų rajone stūksantį namą. Po nelaimės iš jo liko tik plikos sienos – gyventi čia nėra galimybės, todėl savininkei Vaivai tenka glaustis pas geros valios žmones, kurie atvėrė jai savo namų duris suteikdami laikiną pastogę.

Namas sudegė nepataisomai

„Šiuo metu esu toje pačioje aplinkoje, kur ir gyvenau, – Tiltų kaime pas bendruomenės pirmininkę. Čia manęs aplankyti ateina žmonės, siūlo pagalbą, bet kol kas negalime nieko daryti – laukiame gaisro ekspertizės išvadų. Paskui tvarkysime. Reikia nugriauti tai, kas liko iš namo, išvežti, nes jis neremontuojamas. Tą dieną, kai įvyko nelaimė, buvau išvykusi. Tačiau namuose svečiavosi sūnus su drauge. Jie kaip ir aš labai išgyvena dėl to, kas įvyko“, – emocijų neslėpė Vaiva ir nedrąsiai tarstelėjo, jog šiuo metu labiausiai reikalinga finansinė visų geros valios žmonių pagalba.

Moteris įsitikinusi – vien draudimo išmokos nepakaks, o papildomai prisidėti iš gaunamos mėnesinės algos, kai tokios aukštos statybinių medžiagų kainos, jai taip pat nepavyktų. „Baldų šiuo metu tikrai nereikia. Dabar, žiemą, neturėčiau net laisvo kampo, kur juos padėti, nes pati neturiu nuosavo būsto“, – atviravo pašnekovė.

Prieš akis – stingdantis vaizdas

Kaip portalui pasakojo Vaivos sūnaus draugė Sandra, šeštadienio vakarą jiedu atvyko pasisvečiuoti į namus Tiltų kaime, Užupio gatvėje, ir nusprendė kūrenti židinį, kad sušiltų. Sekmadienio rytą židinį abu kūreno vėl, tačiau po to nusprendė išvažiuoti į gretimą kaimą nusipirkti maisto produktų, nes aplink nėra nė mažutės parduotuvėlės.

Ugnis sunaikino visą turtą, dėl kurio taip stengėsi draugo mama, kad tik mums ir gimsiančiam vaikeliui būtų jauku ir šilta. Neliko nieko – tik išorinės mūrinės sienos.

„Išvažiavome apsipirkti į parduotuvę, o grįždami stabtelėjome prie miško, kad šuo jame palakstytų ir pasidžiaugtų sniegu. Tačiau netrukus mano draugui paskambino asmuo iš nepažįstamo numerio ir pasakė, kad greičiau važiuotumėme namo, nes yra labai blogai. Nieko daugiau nedetalizavo. Tai išgirdusi, spaudžiau automobilio greičio pedalą kiek įmanydama, kad tik skubiau pasiektumėme namus. Išlipus prieš akis iškilo šiurpus vaizdas – matėme, kaip visas namas pleška iš vidaus“, – prisiminusi lemtingą gruodžio 1-osios vidurdienį graudinosi Sandra.

Po širdimi – nauja gyvybė

Moteris spėja, kad gaisras kilo nuo kamino, kuriame galimai buvo likę suodžių. O jie gavę tiesioginės kaitros nuo židinio, suliepsnojo. Laimei, liepsnoms ryjant gyvenamąjį namą, viduje nebuvo žmonių. 

„Tai tikriausiai buvo dangaus siųstas ženklas, kad išvyktumėme į parduotuvę ir neliktumėme viduje iki nutinkant bėdai, nes po mano širdimi auga nauja gyvybė. Ugnis sunaikino visą turtą, dėl kurio taip stengėsi draugo mama, kad tik mums ir gimsiančiam vaikeliui būtų jauku ir šilta. Neliko nieko – tik išorinės mūrinės sienos“, – kalbėdama ašarojo pašnekovė. 

Tikisi sukurti Kalėdų stebuklą

Kaune šiuo metu su draugu gyvenanti ir dirbanti Sandra prasitarė siūliusi Vaivai išnuomoti būstą Rūdiškėse ar Trakuose, tačiau ji esą nenori nutolti nuo Tiltų kaimo, kuriame savaitgalį sudegė jos namas. 

„Mama rengia įvairias edukacines programas, o dabar, artėjant Kalėdoms, – pats darbymetis. Ji nenori palikti kaimo, kad bent dirbdama, galėtų nuvyti slogias mintis šalin. Labai noriu sukurti Kalėdų stebuklą draugo mamos širdelėje, todėl  prašau visų geros valios žmonių padėti. Tikiu, kad ir žemėje yra angelų, kurie neliks abejingi mus užklupusiai nelaimei“, – vildamasi tarstelėjo ji.

Pranešimą apie nelaimę Trakų rajone, Tiltų kaime, Užupio gatvėje, Trakų priešgaisrinė gelbėjimo tarnyba gavo gruodžio 1 d. 12.13 val. Į įvykio vietą nuvykę ugniagesiai gesino dviejų aukštų mūrinį namą, kurį rijo atvira liepsna.

Kaip portalui sakė Trakų priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos viršininkas Kęstutis Kirsnauskas, šiuo metu atliekamas tyrimas gaisro priežasčiai nustatyti.


Visi, galintys prisidėti piniginėmis aukomis ir sukurti Vaivai ir jos šeimai Kalėdų stebuklą, gali tai padaryti:

Gavėjas: Vaiva Neteckienė

Bankas: Luminor

Sąskaitos nr: LT184010042700231738

Paskirtis: Parama po gaisro



NAUJAUSI KOMENTARAI

....

.... portretas
Nesuprantu tu ismaldu prasymu,sunus statybu firma turi,dar Laima su bendruomene koki projekta Trakuose prastums,plius draudimas.Tai bus pilis pastatyta,dar ir kelionėm liks.Nemanau kad pirmoj vietoj reiktu prasyt materealines pagalbos.O be to žinant juos tai tikrai neprapuls.

Inga

Inga portretas
Laikykites zmoniu yra tikrai geru kurie gali padet istikus nelaimei o kas sito kosmaro nepatyre tai ir nesupras ka reiskia likti be namu, ir neduok dieve artimuju

Vaida

Vaida portretas
Ar sudėtinga buvo pasidaryti draudima už 40-50eur metams? Dabar išmaldos reikia prašyti. Pamastymui visiems. Patys turite rūpintis savo turto saugumu ir numatyti rizikas.
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių