Quantcast

Po avarijos Vilniuje pareigūnus iškvietę medikai demaskavo neblaivią vairtuotoją

  • Teksto dydis:

Vilniuje susidūrus dviem automobiliams, iškviestos greitosios medicinos pagalbos gydytojai demaskavo neblaivią vairuotoją.

Avarija įvyko Vilniuje, Ateities gatvėje, vakarinio piko metu, praneša LNK. Kol 55-erių „Volvo“ vairuotoja stovėjo spūstyje, pajuto smūgį į savo automobilio galą.

Į galinę „Volvo“ dalį atsitrenkė iš paskos važiavęs „Škoda“ automobilis, taip pat vairuojamas moters. Abi moterys, išlipusios iš transporto priemonių, jas apžiūrėjo. „Škoda“ vairuotoja sutiko su kalte.

Užpildyti eismo įvykio deklaraciją moterys nuvažiavo į „Mandarino“ aikštelę. Pradėjusi pildyti dokumentą, „Volvo“ vairuotoja galvoje pajuto skausmą. Todėl paskambino į Bendrąjį pagalbos centrą (BPC) pasikonsultuoti, nes į ligoninę vykti nenorėjo.

Tačiau operatorė atsiuntė greitosios medicinos pagalbos automobilį. Medikams apžiūrėjus „Volvo“ vairuotoją, moteris nutarė į ligoninę nevykti. Paklausus, kaip jaučiasi „Škoda“ vairuotoja, moteris patikino, kad gerai, tačiau greitosios medicinos pagalbos ekipažui kilo įtarimas, kad vairuotoja gali būti neblaivi – nuo jos sklido alkoholio tvaikas. Todėl teko kviesti pareigūnus.

 

 

Kaip praneša LNK, nors „Škoda“ automobilio vairuotoja policijai aiškino, kad gėrė prieš dieną, pirmą sykį į alkotesterį ji pripūtė 2,32 promilės. Antrą sykį prietaisas parodė nedaug mažiau – 2,09 promilės.

Tai – vidutinis girtumo laipsnis. Nors iš stovėsenos ir kalbėjimo moteris neatrodė esanti tokia girta, už sėdimą prie vairo tokios būklės jai gresia baudžiamoji atsakomybė ir teistumas.

Automobiliu moteris važiavo ne viena – viduje buvo dvi nepilnametės – pas ją viešinčios dukterėčios.

Vairuotoja buvo laikinai sulaikyta ir pristatyta į policijos komisariatą, o „Škoda“ išgabenta į policijos areštuotų mašinų aikštelę – teismas gali ją konfiskuoti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių