Quantcast

Netikėkite: feisbuke plintanti informacija apie galimą mergaitės pagrobimą – melas

  • Teksto dydis:

Nuo trečiadienio, kai Vilniuje galimai buvo pagrobta nepilnametė, šalies policija sukelta ant kojų. Pareigūnai toliau vykdo tyrimą ir aiškinasi su įvykiu susijusias detales. Ši istorija sulaukė ir milžiniško visuomenės susidomėjimo, tačiau, kaip paaiškėjo, ne visada verta įtikėti žmonių pateikiama informacija. 

Socialiniame tinkle „Facebook“ lietuvė pasidalijo savo liudijimu bei jo tikroviškumą esą papildančiomis nuotraukomis. Moteris teigė, tikėtina, mačiusi panašų automobilį, į kurį įsodinta buvo galimai Vilniuje pagrobta mergaitė. Transporto priemonė esą pastebėta pasienyje su Lenkija esančioje degalinėje.

„Dėmesio, ką tik iš mano vaizdo registratoriaus nuotrauką įkeliu – užmačiau prieš 40 minučių. Aš pati apie 20 valandą iš Vilniaus pajudėjau link Varšuvos ir nusprendžiau važiuoti pro Balstogę, pamačiau šias dvi mašinas: sidabrinę BMW, o juodo džipo UA prirašyta yra, kadangi vilkausi jo gale. Tai va, aš kartu su sidabrine mašina važiavau 30 kilometrų, kai paskui jis sustojo prie „Rybniki“ – Lenkijos kelyje. Sustojo automobilis parkingo gale, aš sustojau užsipilti degalų, tačiau akies krašteliu mačiau pliktelėjusį vyrą (apie 30 metų). Už alkūnės jis laikė mergaitę ir jis ją perkėlė iš sidabrinės mašinos į juodą džipą. Aišku, prievartos nesimatė, bet mergaitė atrodė gana mieguista. Paskui abu nuvažiavo link Balstogės (Bialastoko)“, – rašė lietuvė.

Tačiau, kaip paaiškėjo, identiškos nuotraukos iš tiesų buvo publikuotos Singapūro naujienų portale dar praėjusių metų balandžio mėnesį. Todėl vaizdinė medžiaga yra klaidinanti ir neatitinkanti realybės. Pastaroji feisbuke pasidalyta informacija jau perduota policijos pareigūnams.

Penktadienį Policijos departamento Komunikacijos skyriaus vedėjas Ramūnas Matonis portalo žurnalistams patvirtino, jog pastarasis virtualioje erdvėje plintantis atvejis policijai žinomas.

„Pirmiausiai, nereikia kurti netikrų žinių. Tačiau suprantu, kad kai kurie žmonės nesupranta ir dalijasi pateikta informacija. Jau ne vieną kartą visose spaudos konferencijose sakėme, kad užuot keliant bereikalingą paniką, siūlome visuomenės narius tikėti tik policijos teikiama oficialia informacija. Nes visa kita informacija gali būti netikra, kaip parodė ir šis atvejis“, – pabrėžė jis.

Pasak pašnekovo, dėl pastarojo įvykio bus aiškinamasi.

 

Primename, kad trečiadienį Vilniuje gavus pranešimą apie galimai pagrobtą mergaitę pradėtas ikiteisminis tyrimas, jos intensyviai ieškota visą ketvirtadienio naktį.

Apie 19 val. 14 min. pranešta, kad Vilniuje, Sausio 13-osios gatvėje, į nenustatytos markės sidabrinės ar geltonos spalvos automobilį užsienietiškais numeriais galėjo būti įsodinta apie 11–12 metų mergaitė.

Policija teigia sulaukusi šimtų piliečių pranešimų, informacijos, ji tikrinama. Sostinės policijos vadovas Saulius Gagas ketvirtadienio popietę teigė, kad kol kas tiriamos visos įvykio versijos, neatmetant ir melagingo pranešimo.

Policija ketvirtadienį paskelbė ir fotorobotą asmens, galinčio turėti su reikšmingos su įvykiu susijusios informacijos.

Pareigūnai toliau prašo atsiliepti vairuotojus, kurie sausio 15 d. nuo 18 iki 20 val. važiavo Karoliniškių ir Lazdynų mikrorajonais (ypatingai Laisvės prospektu ir Sausio 13-osios gatve), kurių automobiliuose įrengti vaizdo registratoriai. Prašome vaizdo registratorių medžiagą išsaugoti ir susisiekti su policijos kontaktiniu asmeniu. Pareigūnai susisieks su pranešėjais. Kontaktinis policijos asmuo: Eglė Šut, tel. Vilniuje 271 5060, arba el. paštu: egle.sut@policija.lt.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kas galetu paneigti

kas galetu paneigti portretas
Mergaite pagrobe Sakalienes sebrai, todel ji neiskoma ir viskas oficialiai sustabdyta?

pedo

pedo portretas
sunauja vel islindo i kom pavirsiu ir loja isisiepe su gramatinem klaidom tai socrunkeliai grobiantys vaikus ir duodantys farams darbo.....

Ura,Petia

Ura,Petia portretas
Jau laikas tau butu issipagirioti,po rusu svenciu maratono.
VISI KOMENTARAI 26

Galerijos

Daugiau straipsnių