Quantcast

Pergudrauti pasieniečių nepavyko: vilnietis cigarečių kontrabandą gabeno slėptuvėje

  • Teksto dydis:

Prie sienos su Baltarusija pasieniečiai sulaikė Vilniaus gyventoją, kuris lengvajame automobilyje įrengtoje slėptuvėje gabeno 2 tūkst. pakelių kontrabandinių cigarečių.

Pirmadienį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Varėnos pasienio rinktinės Gintaro Žagunio užkardos pareigūnai Šalčininkų rajono Širvių kaimo prieigose, kelyje Dieveniškės–Šalčininkai, patikrino 50-mečio Vilniaus gyventojo vairuojamo automobilio „Kia Cerato“ dokumentus.

Ši vieta yra prie išvažiavimo iš vadinamosios Dieveniškių kilpos, iš visų pusių supamos Baltarusijos teritorijos. Čia pasieniečiai atlieka visų keliaujančių asmenų bei transporto priemonių patikrą.

Pasieniečiams kilus įtarimų, kad automobiliu gali būti gabenamas nelegalus krovinys, nuspręsta automobilį patikrinti G. Žagunio užkardoje, kur yra išsamiai apžiūrai reikalinga patalpa bei įranga.

Atlikus 2004 m. laidos transporto priemonės patikrinimą, paaiškėjo, kad automobilio dugne yra įrengta slėptuvė, į kurią patenkama nuėmus galinį automobilio bamperį. Iš slaptavietės pasieniečiai ištraukė 2 tūkst. pakelių cigarečių „NZ Gold“ su Baltarusijos banderolėmis.

Dėl akcizais apmokestinamų prekių gabenimo pažeidžiant nustatytą tvarką vairuotojui pradėta administracinės bylos teisena. Už tokį pažeidimą gresia bauda nuo 5200 iki 6 tūkst. eurų. Teismas taip pat gali konfiskuoti ir transporto priemonę, kuria gabentos neteisėtos prekės.

Po apklausos vilnietį pasieniečiai paleido. Jis privalės atvykti į teismą. Automobilis ir cigaretės laikinai saugomi G. Žagunio užkardoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių