Quantcast

Aiškėja tikroji schema: jaunieji pedofilų medžiotojai iš tikrųjų – užsimaskavę reketininkai?

Sulaikyti iš viso šeši sostinėje savo talžomas aukas filmavę priekabiavimu ir pedofilija kaltinę jaunuoliai – penki vaikinai ir mergina. Visi jie turės atsakyti už savo veiksmus įstatymo numatyta tvarka. Kaip paaiškėjo, tiek per užpuolimą Karoliniškių kraštovaizdžio draustinyje, tiek Vilniaus senamiesčio kieme, veikė ta pati jaunuolių grupė.

Pasak Vilniaus apskrities Vyriausiojo policijos komisariato (VPK) atstovės Julijos Samorokovskajos, sulaikyti keturi 2003 metais gimę vaikinai, ir 2005-aisiais gimusi mergina ir vaikinas.

Vasario viduryje jaunuoliai Karoliniškių kraštovaizdžio draustinio take užpuolė 22-ejų metų vyrą. Penki asmenys iš jo reikalavo pinigų ir atėmė asmens tapatybės kortelę. Nusikaltimą jie filmavo. Netrukus vaizdo įrašas paplito socialiniame tinkle.

Jame buvo matyti, kad jaunuoliai, iš pradžių puolę vytis taikiniu tapusį jauną vyrą, netrukus parklupdė jį sniege, užlaužę rankas surišo jas lipnia juosta, kuria užklijavo ir burną.

Pasipriešinti negalėjusią auką grupelė vedėsi miško taku tolyn. Iš pokalbio nesunku suprasti, kad 1998 metais gimęs vyras ketino toje pat vietoje, kurioje buvo užpultas, susitikti su trylikamete. Tačiau į susitikimą atėjo ne mažametė, o ją esą ginti stojusių jaunuolių grupė. „Žinai, kas tau gresia už priekabiavimą?“ – klausė vienas iš asmenų.

Nors jaunas vyras gynėsi nepriekabiavęs, o esą tik norėjęs kartu su trylikamete pasivaikščioti, iš jo lūpų kažkodėl nuskambėjo frazė: „Jeigu norite, aš galiu sumokėti“. Pro jaunuolių grupės ausis šis pasiūlymas neprasprūdo ir jie ėmė reikalauti 2,5 tūkst. eurų.

Taikiniu tapęs vyras tokią sumą pažadėjo surinkti po mėnesio, todėl užpuolikai paėmė iš jo asmens dokumentą ir pagrasino, jei pinigų negaus, apie jo susirašinėjimą su mažamete ir numanomus blogus ketinimus praneš pareigūnams. Prieš išsiskirstydami jie atvedė aptariamą trylikametę, kurios amžius, pasak pareigūnų, iš pažiūros neatitinka realybės,  ir liepė 22-ejų vyrui bučiuoti jos batus, o tai įvykdžius, lipnia juosta pritvirtino jį prie medžio bei paliko laukti, kol išvaduos praeiviai.

„Pareigūnų žodžiais tariant, problema, kuri buvo iškelta, – dėl pedofilų, nepasitvirtino, nes situacija buvo inscenizuota. Nepasitvirtino, kad vaikinas (užpultas Karoliniškių kraštovaizdžio draustinyje – aut. past.) galimai yra pedofilas. Jis tiesiog susipažino su mergaite ir pakvietė į pasimatymą. O jie (jaunuolių grupė – aut. past) buvo visai netoli pasimatymo vietos ir sugalvojo tokį gal praturtėjimo būdą. Pasirodo, kad tie du įrašai, paplitę socialiniuose tinkluose, – iš miškelio ir Vilniaus senamiesčio, juose veikė tie patys asmenys. Visi jie – sulaikyti“, – sakė ji.

Kriminalistai išsiaiškino, kad ši nepilnamečių asmenų kompanija socialiniame tinkle yra sukūrusi netikrą anketą, kur apsimetę merginomis, ieškojo pažinčių su vaikinais, su jais bendravo ir siūlė susitikti.

Atliekant kratas pas jaunuolius rastas pistoletas „Airsoft“ bei kiti reikšmingi tyrimui daiktai. Kaip teigė J. Samorokovskaja, įtariamieji anksčiau teisėsaugai nebuvo žinomi. Jie praeityje – neteisti.

Vilniaus apskrities VPK nuotr.

Pirmuoju atveju, į pareigūnus kreipėsi pats Karoliniškių kraštovaizdžio draustinyje užpultas vyras, o antruoju atveju, dėl jaunuolių grupės veiksmų Vilniaus senamiesčio kieme, nukentėjusysis nesikreipė. Tačiau šiais abiem atvejais vykdomas vienas ikiteisminis tyrimas pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 181 str. 2 d. ir 302 str. 1 d.

Už turto prievartavimą (LR BK 181 str. 2 d.) gresia laisvės atėmimas iki aštuonerių metų. Visiems šešiems asmenims paskirta kardomoji priemonė – rašytinis pasižadėjimas neišvykti.

Policijos pareigūnai įtaria, kad nukentėjusių asmenų gali būti daugiau, todėl prašo jų atsiliepti ir paskambinti skubios pagalbos tel. 112.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

lietuve

lietuve portretas
o kodel man pedofilo, kuris ejo i pasimatyma su trylikamete, visiskai negaila?

kriminalų aprašymais nesidomėdavau,

kriminalų aprašymais nesidomėdavau, portretas
nes visada tai tebūna pudra patiklių žmonių smegenims; akcentai ne ten dėliojami šiuo atveju, taip manau; paaugliai yra tiesiog kažkieno gerai apmokyti, ir viskas, tai surežisuota, o visuomenei tereikia atkreipti dėmesį štai į ką: jau kelis dešimtmečius itin propaguojama ir visaip reklamuojama, kaip "šaunu", kai "laimingasis" tėvelis virš 40 ar net 50, 60 metukų amžiaus, o super mamytei - vos 15, 16 ar 18... būna - "laimingajam" tėveliui per 50-60, o supermamytei - 20-25, katastrofa, kai virš 40... na, tiesiog. Vaikinukai labai išradingai atkreipė dėmesį. Ar neverta susimąstyti? Kas yra tie tikrieji pedofilai? Kiek jų tarpe trenerių, mokytojų, auklių, dėstytojų, profesorių, gydytojų, kitų "iškilių" piliečių, kurie net iškilmingai laidojami, parašomi nekrologai: kaip gaila, kokia netektis, mirė ...logas, ilgus metus gyvenęs JK, tiek albumų išleido, toks ...gogas... ui, ui, ui --- iki ko prisiritom? Garbinami pedofilai, reklamuojamos "šeimos", kur supermamytė nepilnametė narkomanė ir t.t

Anonimas

Anonimas portretas
Saunuoliai.Tiktai nepatyre. Be reikalo filmavo ir gyresi internete. Tokie darbai daromi tyliai ir BE GAILESCIO. Normalus suauges zmogus NEIS i miska pas nepilnamete i pasimatyma. Jo tikslas pasidulkinti. TAI PEDOFILAI.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių