Quantcast

Paviešinus E. Dragūno sulaikymą – dar didesnis šaršalas: kodėl pareigūnas be saugos diržo?

Lietuvos policija pirmadienį feisbuke paviešino vaizdo įrašą, kuriame užfiksuotas atlikėjo Egidijaus Dragūno konfliktas su pareigūnais, nutikęs daugiau nei prieš pusantrų metų. Vis dėlto įžvalgiausi internautai, pamatę filmuotą medžiagą, sukluso: kodėl atlikėją besivejantis pareigūnas neužsisegęs saugos diržo?

Konfliktas su E. Dragūnu

2020 metų rugpjūtį E. Dragūnas buvo sustabdytas dėl to, kad vairuodamas naudojosi mobiliuoju telefonu. Incidentas įvyko Vilniuje.

Konfliktas tarp jį sustabdžiusių pareigūnų bei atlikėjo įsisiautėjo, pasipylė keiksmažodžių bei įžeidinėjimų lavina, fizinis susirėmimas.

Po to E. Dragūnui buvo pateikti kaltinimai dėl pasipriešinimo policijai ir nesunkaus policininkų sveikatos sutrikdymo. Teisme paskelbta, kad E. Dragūnas dvylika kartų baustas administracine tvarka – visos nuobaudos susijusios su Kelių eismo taisyklių pažeidimais. Sužaloti policininkai iš atlikėjo prašo jiems priteisti apie 12 tūkst. eurų, esą jie ilgą laiką negalėjo dirbti.

Teisme peržiūrėta policijos užfiksuota E. Dragūno sulaikymo vaizdo medžiaga buvo paviešinta pačios Lietuvos policijos.

„Ką pasirinktumėte Jūs? Sutikti su padarytu pažeidimu ir susimokėti baudą ar neigti kaltę, nevykdyti pareigūnų reikalavimų ir sukelti konfliktą, pasibaigusį sulaikymu? Versijų girdėjome daug ir įvairių, matėme kitos pusės viešinamus vaizdus, o jums siūlome pamatyti tikrą ir neiškarpytą vaizdą. P. S. Atsiprašome už vairuotojo leksiką“, – rašoma pranešime.

Policininkas – be saugos diržo

Policijos paskelbtas vaizdo įrašas, rodos, abejingų nepaliko. Vieni dėkojo pareigūnams už puikų darbą, kiti piktinosi E. Dragūno keiksmažodžių lavina, o treti sukluso pamatę be saugos diržo važiuojantį pareigūną Vitalijų Vaitkevičių. Šis vaizdas matyti filmuotos medžiagos pradžioje, dar pareigūnams besivejant E. Dragūną. V. Vaitkevičius sėdėjo keleivio vietoje.

Pareigūnas V. Vaitkevičius neužsisegęs saugos diržo važiuoja, ar pareigūnams tai negalioja?

„Pareigūnas V. Vaitkevičius neužsisegęs saugos diržo važiuoja, ar pareigūnams tai negalioja?“ – komentarų sekcijoje klausė internautė Marija.

„Atvyksta bausti kito, nors pats be diržo…“ – pastebėjo komentatorius Paulius.

„Telefoną rankoj pastebėjo, o kad pats saugos diržo neprisisegęs, tai ne“, – antrino Tomas.

„Ar surašėt savo kolegai protokolą, kad be diržo važiuoja?“ – domėjosi ir Giedrius.

Pasitiki pareigūno žodžiais

Portalo kauno.diena.lt žurnalistams susisiekus su Policijos departamento Komunikacijos skyriaus vedėju Ramūnu Matoniu, šis tikino neturintis kompetencijos vertinti pareigūno V. Vaitkevičiaus veiksmų, tačiau sutiko atskleisti, ką jam sakęs pats policininkas.

„Pasak pareigūno, jis atsisegė dėl to, kad jam reikėjo greitai išlipti. Automobilį reikia sustabdyti ir besivejant reikia greitai iššokti iš automobilio – dėl to atsisegė“, – tikino R. Matonis.

Vis dėlto tokiu atveju kyla klausimas: ar tikrai E. Dragūno sulaikymas reikalavo tokio įtempto pareigūnų pasiruošimo? R. Matonis tai vertinti atsisakė.

Pasak policijos atstovo, gali būti, kad po E. Dragūno bylos išnagrinėjimo teisme, bus nagrinėjamas ir V. Vaitkevičiaus administracinis nusižengimas.

„Galima bus išnagrinėti ir administracinį nusižengimą, jeigu ten bus įžvelgta kažkokių pažeidimų, galima administracine tvarka pareigūną nubausti. To dalyko niekas kol kas nenagrinėjo“, – šnekėjo policijos atstovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Viskas

Viskas portretas
Labai paprasta. Vejasi tuos iš kurių žino, kad ištrauks pinigų, bet besivydamas pats pamiršo, jog jam tos pačios taisyklės galioja ir joks jis neišskirtinis. Įsėdi į automobilį, užsisegi diržą - elementaru. Ir nereikia pasakoti, kad reikėjo greit atsisegti ir ttt. Nusižengė ir lai nebesigina. Labai šitam pareigūnui dėmesio reikia tai ir lenda visur, nors pats pamiršo, kad pats eilinis žmogelis du tais pačiais įstatymais ir taisyklėm.

Darius

Darius portretas
Vaitkevič pitushara yra. Vaikistei nuskriaustas, dabar smaginasi :)

Laima

Laima  portretas
Va taip mūsų mokėtojų pinigėliai eina va tokios "poicijos" išlaikymui.... Tiesiog gatvėse važinėja ir dairosi kur pasismaginti.. O kai realiai kas nors blogo vyksta policijavisiškai neskuba... GĖDA
VISI KOMENTARAI 88

Galerijos

Daugiau straipsnių