Quantcast

Paskelbė, ar „Ecoservice“ gaisro gesinimo metu į aplinką pateko toksiškos nuotekos

  • Teksto dydis:

Vilniuje atliekų perdirbimo įmonės „Ecoservice“ teritorijoje kilusio gaisro metu į aplinką toksiškos nuotekos nepateko, antradienį informavo Aplinkos apsaugos departamentas (AAD).

Pasak AAD, tai nustatyta atlikus nuotekų mėginių tyrimus.

Nustatyta, kad išleistuve į Neries upę buvo nustatyti skendinčių medžiagų didžiausios momentinės koncentracijos viršijimai (tyrimų rezultatas 103 mg/l, normatyvas – 50 mg/l), tačiau pavojingų medžiagų momentinės koncentracijos reglamentuotų vidutinių metinių verčių neviršijo arba rezultatai buvo žemiau aptikimo ribos.

Departamentas nurodo, kad pagal kitų tirtų parametrų, tokių kaip cheminio deguonies suvartojimo, bendrojo azoto, bendrojo fosforo, naftos produktų, sunkiųjų metalų, jau gautus tyrimų rezultatus padidėjusi tarša į aplinką nebuvo užfiksuota. Neries vandens kokybės pokyčių žemiau paviršinių nuotekų išleistuvo taip pat nebuvo nustatyta.

Departamentas rugpjūčio 16 dieną pritarė „Ecoservice“ gaisro padarinių likvidavimo, aplinkosauginių ir kitų susijusių veiksmų bei priemonių planui, su jame numatytomis priemonėmis, kuriomis bus siekiama užtikrinti gaisro paveiktos teritorijos ir joje esančių atliekų sutvarkymą, vykdyti taršos stebėseną ir valdymą, taip pat įvertinti pastatų ir įrenginių būklę, kad įmonė galėtų vykdyti remonto ir atstatymo darbus.

Šiuo metu dėl kilusio gaisro atliekamas aplinkosaugininkų tyrimas, taip pat vyksta ikiteisminis tyrimas dėl aplinkos apsaugos arba gamtos išteklių naudojimo arba statinių priežiūros ar naudojimo taisyklių pažeidimo.

Gaisras bendrovėje „Ecoservice“ kilo rugpjūčio 5 dieną. Jis buvo visiškai užgesintas rugpjūčio 8-osios vakare. Ugniagesių gelbėtojų pajėgos gaisravietėje budėjo tris paras.

Kaip skelbė Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas, gaisravietėje, atviroje aikštelėje ir 3 tūkst. kvadratinių metrų ploto lengvų konstrukcijų pastate degė plastiko, popieriaus ir kartono atliekos. 

Taip pat ir atviroje aikštelėje liepsnojo dvi didžiulės atliekų krūvos. Viena jų – 40 metrų ilgio, 25 metrų pločio ir 7 metrų aukščio, o kita – 30 metrų ilgio, 20 metrų pločio ir 3 metrų aukščio.



NAUJAUSI KOMENTARAI

seklys Morka

seklys Morka portretas
Bobulkai už rūkstantį malkom kūrentą pečių būtų priskaičiuota ir viena ,ir kita bauda ,o čia juk biznio žmonės ne malkas,o tik plastmasę, pakūrė....
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių