Quantcast

Pasienyje su Baltarusija pasieniečiai sulaikė 15 irakiečiais prisistačiusių migrantų

Šalčininkų rajone pasieniečiai sulaikė sieną su Baltarusija pažeidusių 15 neteisėtų migrantų, prisistačiusių Irako piliečiais. Sulaikytieji pasiprašė prieglobsčio Lietuvoje.

Apie pastebėtus įtartinus asmenis Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Varėnos pasienio rinktinės Gintaro Žagunio užkardos pareigūnai informacijos gavo ketvirtadienio naktį. Pastebėta, kad netoli sienos su Baltarusija, Šalčininkų rajono Stakų kaimo prieigose, keliu eina grupė įtartinų žmonių.

Kaip praneša VSAT, pasieniečiai migrantus sulaikė. Jie prisistatė Irako piliečiais. Septyni vyrai, moteris ir trys nepilnamečiai neturėjo asmens dokumentų, nešėsi kuprines su asmeniniais daiktais. Vienas migrantas šiek tiek kalbėjo angliškai.

Tikrindami vietovę, kur neteisėti migrantai perėjo sieną iš Baltarusijos, pasieniečiai aptiko pėdsakų. Jais VSAT pareigūnai atsekė iki čia pat esančio negyvenamo namo. Jame pasieniečiai aptiko dar keturis neteisėtus migrantus. Šie dokumentų neturėję vyrai irgi prisistatė Irako piliečiais.

Sulaikytieji buvo laikinai apgyvendinti G. Žagunio užkardoje. Ketvirtadienį jie pateikė prašymus suteikti prieglobstį Lietuvoje. Pradėję tokiu atveju numatytas procedūras pasieniečiai apie tai informavo Migracijos departamentą, nagrinėjantį prieglobsčio Lietuvoje prašymus.

Gavus visų užsieniečių testų dėl COVID-19 rezultatus bus sprendžiamas klausimas dėl jų apgyvendinimo vietos. Sulaikytųjų tapatybės nustatinėjamos.

Dėl neteisėto valstybės sienos perėjimo pradėtas ikiteisminis tyrimas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Istorijos Mokytoja

Istorijos  Mokytoja portretas
Europiniai rusakalbiai jau darbinasi\vergauja mums Lietuvoje . Arabams azijiečiams būtų rojus , su Sodra , biuleteniais , atostoginiais , apgyvendinimu , pašalpomis . Jų kraštuose apie mus sklando pasakos .

Anonimas

Anonimas portretas
na ka ir be pasakysi apie prosovietine spauda

Morgana

Morgana  portretas
Tegul vyksta atgal į Baltarusiją. Jeigu priiminės Lietuva tai ir siūs specialiai, negi neaišku.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių