Quantcast

Pasieniečiams įkliuvo vilnietis: kontrabandą slėpė už galinės automobilio sėdynės

  • Teksto dydis:

Iš Dieveniškių kilpos važiavusio vilniečio vairuotame automobilyje „Mercedes Benz E300“ pasieniečiai aptiko įrengtą slėptuvę, o joje – daugiau kaip tūkstantį pakelių baltarusiškų cigarečių.

Pirmadienį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Varėnos rinktinės Gintaro Žagunio pasienio užkardos pareigūnai Šalčininkų rajono Širvių kaimo prieigose, kelyje Dieveniškės–Šalčininkai, patikrino 29 metų Vilniaus gyventojo ir jo vairuoto automobilio „Mercedes Benz E300“ dokumentus.

Ši vieta yra prie išvažiavimo iš vadinamosios Dieveniškių kilpos, iš visų pusių supamos Baltarusijos teritorijos. Čia pasieniečiai atlieka visų keliaujančių asmenų bei transporto priemonių patikrą.

Kontrolės metu VSAT pareigūnams įtarimų sukėlė  galinė automobilio sėdynė. Paaiškėjo, kad už jos atlošo yra įrengta speciali ertmė, skirta rūkalams sudėti. Anga į slėptuvę maskuota salono apdailos detalėmis.

Slėptuvėje pasieniečiai iš viso rado 1250 pakelių cigarečių „NZ Gold“, paženklintų baltarusiškais akcizo mokesčio ženklais.

Dėl akcizais apmokestinamų prekių gabenimo pažeidžiant nustatytą tvarką vilniečiui VSAT pareigūnai pradėjo administracinės bylos teiseną. Už tokį pažeidimą gresia bauda nuo 5200 iki 6000 eurų. Teismas taip pat gali konfiskuoti ir transporto priemonę, kuria gabentos neteisėtos prekės.

Po apklausos vairuotoją pasieniečiai paleido. Jis privalės atvykti į teismą. Automobilis ir cigaretės saugomi G. Žagunio užkardoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių